Під час нічного шутрму Майдану "Беркут" тіснив людей, а ті співали гімн - "ТСН. Особливе"

Під час нічного шутрму Майдану "Беркут" тіснив людей, а ті співали гімн - "ТСН. Особливе"

Кореспонденти ТСН опинилися в епіцентрі подій під час нічного шутрму Євромайдану.

Поделиться:

Кореспонденти ТСН опинилися в епіцентрі подій під час нічного шутрму Євромайдану. Як все було, у репортажі "ТСН. Особливе". Журналісти бачили, як постраждалих виносили з передової на руках

О першій ночі внутрішні війська оточили Майдан зусібіч – усіх випускали, нікого не впускали. На тротуарах – шикується "Беркут". Люди всередині – укріплюють барикади.

На сцені Руслана координує дії. Жінок і дітей кличе під сцену. Чоловіків – на барикади.

На передовій з боку Європейської площі - Кличко-молодший. Але ця барикада - найслабкіша і не витримує натиску. Люди відходять, а "Беркут" наступає на п'яти.

Потім за справу беруться комунальні служби. О другій годині ночі, на 10-градусному морозі робочі під охороною міліції почали розбирати завали і складати намети.

У цей час на вулиці Інститутській кількість силовиків збільшується. Але на заваді штурму стають народні депутати і найактивніші мітингувальники.

Тим часом на сцені Майдану – молебні священиків та промови активістів. "Це мирний протест. Не припустити провокацій!" – постійно лунає з колонок.

Протистояння на вулиці Інститутській триває вже кілька годин. "Беркуту" не вдається отримати перевагу – попри те, що барикади майже розтрощені.

Події у центрі Києва вночі транслюють українські та світові телеканали. На допомогу Євромайдану кияни йдуть пішки.

На Майдан прийшов і Святослав Вакарчук.

"Мені не страшно, я знаю, заради чого я тут стою. Головне для мене - свобода, заради цього я нічого не боюся", - говорить лідер "Океану Ельзи".

Близько четвертої години ранку "Беркут" починає тиснути на мітингувальників з боку Європейської площі. Мітингувальники тримають оборону, співають гімн і добудовують барикади, які руйнують бійці.

Рівно о 9:00 колона "Беркуту" з боку Михайлівської здала позиції.