ПЛЮСПЛЮС і МОН покажуть 5 400 дитячих малюнків на виставці у Києві

ПЛЮСПЛЮС і МОН покажуть 5 400 дитячих малюнків на виставці у Києві

7 березня у Мистецькому Арсеналі стартує унікальна виставка "Це наше і це  твоє", яку організовують Міністерство освіти і науки України та телеканал ПЛЮСПЛЮС. 

Поделиться:

7 березня у Мистецькому Арсеналі стартує унікальна виставка "Це наше і це  твоє", яку організовують Міністерство освіти і науки України та телеканал ПЛЮСПЛЮС.

На ній будуть представлені 5 400 дитячих малюнків зі всієї України, присвячені історіям, винаходам і досягненням, якими можуть пишатись українці. Виставка є фіналом Всеукраїнського проекту "Це  наше і це твоє", який проходив у вересні-листопаді 2015 року.

Від першої карти Марсу та одного з найбільших рівнинних водоспадів Європи до хрустких ніжинських огірочків і безкраїх степів Херсонщини – сповнені любові й поваги дитячі історії з життя нашої країни навряд залишать байдужими й точно повідають багато невідомого про нашу країну.

"Ідея, скоріше навіть мрія, створити за результатами проекту масштабну виставку  з'явилась, коли один за одним на проект почали приходити безмежно зворушливі дитячі малюнки та історії з усіх куточків України. Кожен був сповнений ніжністю та гордістю, непідробною дитячою допитливістю, до мурашок по шкірі. З роботами надходили листи від вчителів, які дякували, що по-новому подивились на місце, в якому живуть, сходили у давно забутий місцевий музей тощо. Не описати, наскільки це надихає. І ми захотіли цим поділитись. Завдяки Міністерству освіти та Мистецькому Арсеналу ця мрія стала реальністю, за що їм безмежно вдячні", - зазначила генеральний продюсер телеканалу ПЛЮСПЛЮС Іванна Найда.  

Нагадаємо, за умовами проекту "Це наше і це твоє" учні 2-4 класів писали коротенькі історії про те, чим вони пишаються як українці, ілюстрували їх малюнками та надсилали  на адресу МОН. Проект зібрав понад 600 колективних робіт і  5 400 малюнків про найпрекрасніші та найдивовижніші відкриття, досягнення та природні особливості нашої країни. З них було обрано 171 переможця, розповіді яких об'єднали у 25 більш загальних тем, що стануть основою нового сезону мультфільму "Це наше і це твоє".

"Такі соціальні проекти є дуже важливими для формування здорового, природного патріотизму у дітей. Прекрасно, що він набув таких масштабів, це ще раз говорить про те, що проект на часі. Адже українцям є чим пишатись і не варто забувати про це", - зазначила Олена Артеменко, завідувач сектору організації заходів Інституту модернізації змісту освіти.

Зауважимо, що виставка буде мультимедійною. Експозиція робіт доповниться відео, інсталяцією-лабіринтом, на дітей також чекають майстер-класи, квест та інші розваги.  

Виставка триватиме 7-13 березня у Мистецькому Арсеналі під час святкування Масниці. Деталі проекту "Це наше і це твоє", дитячі історії та малюнки шукайте на сайті каналу ПЛЮСПЛЮС. 

Новости по теме