"Поради від "Сніданку з "1+1": Як спланувати витрати у відпустці

"Поради від "Сніданку з "1+1": Як спланувати витрати у відпустці

Більшість українських сімей не може дозволити собі відпочинок цього літа

Поделиться:

Більшість українських сімей не може дозволити собі відпочинок цього літа. Тому у вільний час вирушають на дачі або шукають інші бюджетні способи відновити сили.

Як зробити так, аби грошей на відпочинок і до наступної зарплати таки вистачило, у "Сніданку з "1+1" розповів директор маркетингової компанії Дмитро Роденко. Отже:

1. Відкладіть гроші на життя після відпустки.  Це дасть вам змогу, витративши, нібито все, повернутися і знайти те, що ви заховали.

2. Заощаджуйте на відпочинок протягом року.

3. Розподіліть ці гроші рівномірно на весь відпочинок. Встановіть щоденний ліміт – певну суму, яку можете витратити й намагайтеся не перевищувати її.

4. Якщо в перші дні витратили більше, ніж розраховували, компенсуйте це під час решти відпочинку.

5. Вивчіть місце, куди їхатимете, зрозумійте, які там є маршрути, які цікаві місця й одразу внесіть їх до свого бюджету.

6. На відпочинку намагайтеся користуватися готівкою або ж встановіть ліміт на банківську карту.

7. Намагайтеся відпочивати групами. Це дасть змогу заощадити на транспорті, проживанні тощо.

8. Щоби зекономити трохи більше, купіть намет і встановіть його на узбережжі. У такому разі відпочинок буде ще динамічнішим і ще більше об'єднає вашу сім'ю.

9. Розгляньте таку можливість здешевити відпочинок за кордоном, як House sitting. Відвідайте спеціальні сайти і відшукайте іноземні родини, які шукають наглядачів за своїми тваринами чи великим будинком (на час відсутності в країні). Такі люди не беруть грошей за проживання у своєму домі. А іноді навіть безкоштовно пропонують їжу.

 Детільніше - у сюжеті "Сніданку з "1+1":