Пристрасть та інтриги "Трьох мушкетерів" на каналі 1+1

Пристрасть та інтриги "Трьох мушкетерів" на каналі 1+1

Чарівний грудень на каналі 1+1 триває! 16 грудня о 20:15 стартує прем'єра 10-серійного фільму "Три мушкетери", який став режисерським дебютом відомого актора Сергія Жигунова

Поделиться:

Чарівний грудень на каналі 1+1 триває! 16 грудня о 20:15 стартує прем'єра 10-серійного фільму "Три мушкетери", який став режисерським дебютом відомого актора Сергія Жигунова. Головні ролі у стрічці виконали Марія Миронова, Катерина Вілкова, Олексій Макаров, Філіп Янковський, Василь Лановий та інші зірки російського кінематографа.

Робота над фільмом тривала менше двох років. На початку 2012 року Сергій Жигунов та Андрій Житков почали працювати над сценарієм, а вже влітку 2012 почалися зйомки фільму. "Три мушкетери" - це екранізація однойменної книжки Александра Дюма, історія про юного гасконця Д'Артаньяна, який, не пізнавши всіх радощів любові, занурився у вир політичних інтриг королівського двору Людовика XIII.

"Я переглянув майже всіх "Трьох мушкетерів" і був здивований тим, що всі намагаються якомога далі відійти від Дюма. Ми дуже обережно працювали з текстом Дюма, розуміючи, що не варто занадто відступати від оригіналу. Ми зберегли основні сюжетні лінії та мотиви, але поміняли структуру взаємин між героями. Додали темпу і ритму, адаптували різні історії під сьогоднішнього глядача. Головна відмінність мого фільму від попередніх екранізацій полягає в тому, що ми дбайливо ставимося до того, що було написано автором. У фільмі будуть яскраві емоції, пристрасті, велика дружба і велика любов", - каже Сергій Жигунов.

Зйомки серіалу проходили в Санкт-Петербурзі та Ленінградській області (у Виборзі, Гатчині, Петергофі), а також у Чехії. Цікаво, що одного дня в Чехії під час зйомок несподівано випав сніг, чого раніше о цій порі не бувало. Крім того, проект "Три мушкетери" став першим російським фільмом, зйомки якого тривали в Петергофському парку Олександрія довго – досі знімальним групам дозволяли там працювати не довше, ніж добу, а "Три мушкетери" знімали там практично місяць!

До створення костюмів у картині теж підійшли серйозно. Бальні сукні для королеви (в цій ролі знялася Марія Миронова) замовляли у Франції. Сукні шилися з урахуванням побажань актриси. Всього королева за час зйомок змінила близько 10 суконь. Одна з найдешевших коштувала 3000 доларів, а в середньому ціна костюмів актриси була значно вища. Тільки підвіски королеви, виконані з гірського кришталю і срібла петербурзьким ювеліром, коштували близько 10 тисяч доларів! А от для масовки наряди бралися напрокат в Чехії, Франції та Іспанії. Всього для зйомок було пошито і взято в оренду понад 400 костюмів.

Не обійшлося на знімальному майданчику і без неприємних інцидентів. Так, в Олексія Макарова під час зйомок сцени сніданку в бастіоні Сен-Жерве в руках вибухнула винна пляшка з підсадною кулею і посікла осколками його обличчя. Незважаючи на це, актор дограв сцену до кінця і тільки після цього звернувся по допомогу до лікарів. Не пощастило й іншому мушкетерові: під час зйомок дуелі з Рошфором Павлу Баршаку (Араміс) прокололи повіку.

А от з Катериною Вілковою та Юрієм Чурсіним під час зйомок сталася інша прикрість. Їх випадково повінчали... по-справжньому! На роль священика запросили не актора, а справжнього пастора, але забули його попередити, що це зйомки фільму. І той, нічого не підозрюючи, прочитав молитву латиною, узаконивши, таким чином, шлюб героїв.

Спеціально для зйомок з Литви привезли тринадцять коней, які навчені каскадерських трюків і не бояться ні шуму, ні вибухів. Але довго не могли знайти коня для Д'Артаньяна. У книжці Дюма він мав "чудовий апельсиновий відтінок", але знайти коня такої масті не вдалося, і автори вирішили пофарбувати трьох коней, які брали участь у сценах у Виборзі, Перштейні і Кутна-Горі, шампунем з рудим відтінком.

Дивіться серіал "Три мушкетери" на каналі 1+1 з понеділка по четвер о 20:15 одразу по декілька серій!