Проект "Переможці": ТСН продовжує цикл історій про людей, що живуть з протезами

Проект "Переможці": ТСН продовжує цикл історій про людей, що живуть з протезами

Соломія Вітвіцька розкаже історію спортсмена Євгена Кравітза і героя АТО Юрія Весельського

Поделиться:

У сьогоднішньому випуску ТСН о 16:45 ведуча та куратор проекту "Переможці" Соломія Вітвіцька розкаже історію спортсмена Євгена Кравітза і героя АТО Юрія Весельського.

Євген – перший український гірськолижник з інвалідністю, він також займається плаванням та працює в елітному фітнес-клубі. В 11 років через нещасний випадок втратив ногу, але це не завадило йому стати підкорювачем гір та успішним плавцем. Женя ризикнув підкорити Еверест та лише за кілька місяців тренувань посів друге місце у Чемпіонаті України з плавання.  

"Євген Кравітз – енерджайзер і позитив, який своїм прикладом демонструє, що відсутність кінцівок не лише не заважає здійсненню мрій, а навпаки стимулює до нових звершень. Він живе з протезом, але встигає зробити набагато більше за деяких людей з двома ногами, -  розказала Соломія Вітвіцька. - В рамках проекту "Переможці" ми покажемо серію сюжетів про таких людей – щоб надихнути та підтримати наших воїнів АТО, які втратили кінцівки в результаті поранень".

В сюжеті Соломія також розповість про одного з героїв проекту "Переможці" Юрія Весельського – героя АТО та легендарного десантника 95-ї окремої аеромобільної бригади, який втратив ногу в результаті жахливого поранення на Сході України.

Нагадаємо, що проект "Переможці", - спільна справа Телевізійної служби новин та журналу VIVA! , за підтримки благодійного фонду "Save Lives Together", Клініки Лікаря Валіхновського, громадської організації "Підмога.інфо". Герої проекту – бійці АТО та волонтери, що втратили кінцівки під час подій на Сході України.

Його основою стала серія фотознімків відомого українського фотографа Олександра Мордерера, який демонструє, що люди з протезами – повноцінні члени суспільства, що як інші залишаються щасливими, красивими та повними сил для нового життя.

Презентація мультимедійного проекту та фотовиставки "Переможці" відбудеться 3 лютого 2016 року о 18:30 Національному Музеї Тараса Шевченка.

Окрім виставки, вже наступного тижня у продажу з'явиться спецвипуск журналу VIVA! "Переможці", кошти від продажу якого підуть на розвиток сучасного протезування в Україні. Журнал буде представлений в мережі Yakaboo.ua, а також книгарнях, на фестивалях тощо.

Новости по теме