Проект за участю Соломії Вітвіцької та Ірени Карпи викликав резонанс

Проект за участю Соломії Вітвіцької та Ірени Карпи викликав резонанс

Підмога.інфо" зареєструвала он-лайн петицію на сайті Київської міської ради

Поделиться:

Експеримент, в якому взяла участь ведуча 1+1 Соломія Вітвіцька, отримав продовження.

Нещодавно Соломія Вітвіцька приєдналась до соціального експерименту "Один день на візку". Телеведуча проїхала декілька годин по центру столиці на інвалідному візку і з'ясувала, що в деяких місцях небезпечно пересуватися, навіть страшно заїжджати, зокрема, спускатися в метро, а в деякі важливі заклади – аптеку, булочну, щоб потрапити, нереально обійтись без допомоги перехожих.

"Цей крок є дуже важливим на мою, думку. Ми маємо прагнути змінювати ситуацію. І робити щось для цього. Я всіх закликаю підтримати петицію, поставити свій підпис, і коли ми досягнемо позначки 10 000 людей, то зможемо від влади добитись змін. Я не сумніваюсь, що зміни обов'язково будуть" - зазначила Соломія.

Через бурхливу реакцію суспільства на експеримент активісти соціального проекту "Підмога.інфо" розпочали збір підписів для петиції на ім'я Голови КМДА Віталія Кличка. Вони вимагають реформувати Київ для безбар'єрного простору маломобільних людей. Для того, щоб київська влада розглянула петицію необхідно зібрати 10 тисяч підписів протягом 88 днів.

"Якщо ми хочемо перетворити Київ на європейську столицю, то слід думати не лише про себе! Київ має бути зручним та комфортним для пересування для всіх без винятку, включаючи людей з обмеженнями в пересуванні. І мова йде не лише про людей з інвалідністю, яких в столиці проживає понад 150 тисяч. Ми говоримо про людей на інвалідних візках, похилого віку, тих, хто має тимчасові проблеми зі здоров'ям та про батьків з дітьми на візках", - стверджують активісти в петиції.

До основного переліку петиції входить: реконструювання та обладнання місць загального користування та забезпечення пандусів та з'їздів, залучити до розробки нових архітектурних споруд громадськість та архітекторів, які зможуть реформувати систему пересування для людей з обмеженими можливостями.

ДОВІДКА:
Громадська організація "Підмога.інфо" надає інформаційну та адвокаційну допомогу учасникам АТО і мирним громадянам, що постраждали внаслідок бойових дій на території України, Основною метою діяльності організації є захист прав людей, що потребують протезування. Акція "Один день із життя людини у візку" відбувається в рамках проекту "Безбар'єрний Київ", який організація почне реалізовувати в 2016 році. Петицію розміщено на сайті Київської міської ради.