Програма "Поверніть мені красу" врятувала двадцятиоднорічну дівчину від суїциду

Програма "Поверніть мені красу" врятувала двадцятиоднорічну дівчину від суїциду

Сьогодні, 11 березня, шлях до нового життя на проекті "Поверніть мені красу" розпочала двадцятиоднорічна Ксенія Денисенко  з Первомайська.

Поделиться:

Сьогодні, 11 березня, шлях до нового життя на проекті "Поверніть мені красу" розпочала двадцятиоднорічна Ксенія Денисенко з Первомайська.

Однолітки називали її потворою, тому матері дівчина весь час ставила одне й те саме питання: навіщо ти мене народила?

Як виявилося, в усьому винні гени дівчини: колись її дідусь зґвалтував свою доньку… Так народився батько героїні. Страшна сімейна таємниця вплинула на здоров'я та зовнішність наступних поколінь. Так, у Ксенії недорозвинена нижня щелепа, яка робить її схожою на пташку з зобом, та неправильний прикус. А ще, вже у 11 років її спіткала страшна втрата: самогубство батька. Після цього і сама дівчина почала всерйоз думати про те, щоб повіситися, як тато.

Спілкування з "Командою порятунку" почалося з консультації у пластичного хірурга Валіхновського. Разом вони подивилися дитячі фотографії Ксенія, яка до періоду статевого визрівання була дуже красивою дитиною!

На жаль, ортодонт зауважив: ситуація дуже серйозна. У дитячому віці неправильний прикус можна було виправити, але час було втрачено, тому необхідна операція. І у випадку героїні користі від неї менше, ніж від ризиків, які її супроводжують. Ксенія так розхвилювалася, що захотіла піти з проекту. Тільки Валіхновський зміг заспокоїти нашу героїню та переконати: поступове перевтілення з помірними ризиками – це реально! Пластичний хірург зробив все, що від нього залежало: допоміг виправити ніс та поліпшити підборіддя. Та комплекси накопичувалися у Ксенії роками. З ними довелося працювати психологу Олені Любченко. Вона зізнається: це був для неї найважчий випадок на проекті.

Ксенія була дуже ображена на свою маму. Тільки за місяць до зйомок вони почали нормально спілкуватися, а до того весь час ненавиділи одна одну. У суїцидальних схильностях доньки мама звинувачувала себе. Вона хотіла, щоб Ксенія була сильною, але вийшло так, що вона сама підштовхнула її до прірви. Дитячі образи – найсильніші. Ксенії дуже не вистачало її батька, який рано пішов з життя.

"Вона успадкувала від нього деструктивний сценарій, якій втілювала у життя", - пояснила Олена Любченко.

Під керівництвом психолога Ксенія вчилася любити себе та шукати натхнення у кожному дні: їй довелося записати пісню на студії та заспівати на вулиці для незнайомих людей, щоб відчути себе потрібною та цікавою. "Зараз я бачу, що хороших людей навколо більше, ніж я думала. Цей світ зовсім небезнадійний. Я стала добрішою", - розповідає героїня.
Весь цей час Ксенія хотіла сховатися від світу. Це видно навіть з її одягу. Стиліст Андре Тан був шокований, побачивши гардероб одинадцятирічної інфантильної дівчинки. З важкого підлітка дизайнер перетворив героїню на красиву, молоду дівчину. Навіть у дитинстві мама не бачила свою дівчинку такою гарненькою.

"Я дуже рада, що потрапила на проект, та рада, що його залишаю. Настав час починати нове, щасливе життя. Тепер буду тільки радіти, літати та пурхати. Лише вперед та вгору!", - ділиться враженнями Ксенія.