П'ять міфів про знежирені продукти від експерта "Сніданку з "1+1"

П'ять міфів про знежирені продукти від експерта "Сніданку з "1+1"

Більшість вважає, що знежирені продукти – запорука стрункості, але експерт-дієтог  Галина Незговорова переконана, що це не так

Поделиться:

Більшість вважає, що знежирені продукти – запорука стрункості, але експерт-дієтог  Галина Незговорова переконана, що це не так. П'ять міфів про користь ніби-то некалорійної  їжі вона розвіяла в ефірі "Сніданку з "1+1".

Міф 1. Знежирені продукти менш калорійні?

Після знежирених продуктів відчуття ситості нетривале, отже за певний час людина знову буде їсти. І врешті кількість прийомів їжі та калорійність зросте. Окрім того, для покращення смаку виробники знежирених продуктів додають цукор. А це підвищує їхню калорійність за рахунок вуглеводів.

Міф 2. Можна їсти більше вуглеводів?

Дехто вважає, якщо обмежити себе в жирах, то можна вживати більше легких вуглеводів, - печива, солодощів, білого хліба. Тут чекає пастка. Якщо обмежувати жири, то всі ці вуглеводи в організмі людини перетворяться на чистий жир. Уявіть собі! Одна цукерка в вашому організмі одразу перетворюється на дві.

Міф 3. Знежирені продукти зменшують рівень холестерину?

80% холестерину синтезує печінка. Отже рівень холестерину не знизиться при вживанні знежирених продуктів.

Міф 4. Знежирені продукти корисні?

Це хибна думка. Низькожирові дієти призводять до дефіциту жиророзчинних вітамінів. А в результаті – до порушення статевої функції у чоловіків, гормонального дисбалансу у жінок, сухості шкіри, ламкості волосся та нігтів, імунодефіциту.

Міф 5. Знежирені продукти можна вживати всі?

Ні, ці продукти неприйнятні в раціоні дітей, вагітних, мам, що годують та людей похилого віку.

Більше – у сюжеті "Сніданку з "1+1":