Саша Непоп став правою рукою Мнацаканова, а Юра Кондратюк купив квартиру

Саша Непоп став правою рукою Мнацаканова, а Юра Кондратюк купив квартиру

Завтра розпочнеться другий сезон кулінарного шоу "Пекельна кухня". Його виходу на екрани з нетерпінням очікують не тільки учасники проекту, а й ведучі.

Поделиться:

Завтра розпочнеться другий сезон кулінарного шоу "Пекельна кухня". Його виходу на екрани з нетерпінням очікують не тільки учасники проекту, а й ведучі. Втім, доки глядачі не встигли побачити, як працює нова команда кухарів, ми пригадаємо колишніх конкурсантів та розповімо, як змінилося їх життя після "Пекельної кухні".

Юлія Висоцька запевняє, що бути кухарем в Україні дуже перспективно. "Обираючи сьогодні цю професію, люди отримують можливість створювати нову українську кухню, - пояснює телеведуча. – В Україні такі інгредієнти, такі традиції, що з них можна готувати шедеври один за одним. Можливо, ще 200 років тому французи також споживали важку їжу, але зараз їх кухня стала елегантною, витонченою та корисною. Я впевнена, що люди, які пройшли чи ще пройдуть "Пекельну кухню", стануть на шлях вдосконалення вже існуючих рецептів і створення таких страв, які ще українська земля не бачила".

Не можемо стверджувати, що всі учасники проекту стали новаторами на кухні, проте дечого вже встигли досягти. Так, переможець першого сезону кулінарного шоу, Юрій Кондратюк, на виграні гроші купив собі квартиру, а також облаштував музичну студію. "У мене дві пристрасті: кухня і музика, тому свій час я намагаюся порівну розподіляти між ними, - говорить Юрій. – Після проекту мені надходило кілька пропозицій стосовно роботи, кликали навіть шеф-кухарем в один з ресторанів, проте я відмовився. Я ще молодий, сам хочу вчитися у видатних кулінарів, можливо, поїхати за кордон. Тому погодився б попрацювати у гідному закладі, але на менш відповідальній посаді".

В цей час його конкурентка у фіналі, Ольга Мостовенко, повернувшись до рідного Донецьку, отримала досить престижну роботу. "Я працюю одночасно шеф-кухарем та завідуючою виробництвом у ресторані "Маринад", і можна сказати, що в нашому місті це найкращий заклад харчування, - розповідає Оля. - Були пропозиції роботи у столиці, проте переїзд – це досить складна справа, і я вирішила залишитися поруч зі своїми рідними та друзями". Свій грошовий приз Мостовенко витратила на купівлю автомобіля, а ось на закінчення ремонту вже коштів не вистачило. Втім, вона запевняє, що впорається своїми силами, адже з новою посадою колишня учасниця шоу отримала не тільки нові обов'язки, але й вищу зарплатню.

Одесит Сергій Гуц у вересні минулого року відкрив вже другий власний заклад – раніше він керував лише кафе "Цукерня", а тепер поруч з ним знаходиться ресторан "Поварсони". Саме тут відвідувачам пропонують страви італійської, тайської, французької, японської та російської кухонь і, навіть, надають можливість приготування їжі за рецептом клієнта. В цей же час Сергій залишається бренд-шефом мережі ресторанів "7 Континентів" і планує відкрити ще один заклад харчування біля моря ближче до літнього сезону. Його колега, Олександр Коснакі, після закінчення проекту повернувся з Дніпропетровську до Одеси і деякий час працював в "Поварсонах" Сергія Гуца. На даний момент Саша керує кухнею в ресторані "Балкон".

П'ятеро кухарів, з якими глядачі познайомилися завдяки проекту "Пекельна кухня", деякий час працювали у київському ресторані Арама Мнацаканова "Сад", який, на жаль, закрився на зимовий період. Олександр Непоп зайняв посаду шеф-кухаря, і вже під його керівництвом працювали його колишні конкуренти. "На першому сезоні у мене був улюблений кухар, і це Саша Непоп, - говорить Арам Михайлович. - Я не зробив його свого часу фіналістом, проте він працює зі мною до сих пір, сміливо можу назвати його своєю правою рукою в Україні". До речі, саме Непопа ми ще побачимо у другому сезоні проекту – він виконуватиме обов'язки технічного су-шефа.

Євген Ярошенко, якого Мнацаканов першим запросив працювати у своїй команді, затримався в "Саду" ненадовго. Йому надійшла гарна пропозиція працевлаштування у Дніпропетровську, і він радо повернувся додому. Тепер хлопець займає посаду су-шефа в одному з ресторанів і займається улюбленою кондитерською справою. Дар'я Сатановська прийшла працювати до "Саду" разом зі своїм коханим, і після закриття закладу вони обидва залишилися безробітні. "Шкода, звичайно, бо грошей на весілля поки що так і не заробили, - пояснює білявка. – Проте мені подобалося працювати командою "Пекельної кухні": спокійно та без істерик, все було чітко та організовано. Крім того, Саша Непоп був другом, а не шефом, ми підтримуємо гарні стосунки".

Подруги Світлана Ходаченко та Валерія Горлач також працювали в "Саду" на одній зміні. Лєра стверджує, що дуже виросла у професійному плані, а Світлана розповіла, як роздає автографи однокласницям своєї дочки. Втім, всі учасники пригадують, що перші тижні після закінчення проекту їх впізнавали на вулиці, а на відпочинку взагалі не давали спокою. Працюючих у "Саду" просили кілька разів вийти в зал та познайомитися з відвідувачами.

Чи чекає нова хвиля слави учасників другого сезону "Пекельної кухні"? Дізнаємося вже 11 січня о 21:12 на телеканалі 1+1. Не пропустіть старт запеклої боротьби між червоною та синьою командами!