Що не поділили Валерій Жидков і Анатолій Анатоліч?

Що не поділили Валерій Жидков і Анатолій Анатоліч?

Уже цієї суботи розкриється головна інтрига сьомого сезону — стане відомо ім'я нового володаря Кришталевої сови. 

Поделиться:

Уже цієї суботи розкриється головна інтрига сьомого сезону  стане відомо ім'я нового володаря Кришталевої сови.

У Суперфіналі телеглядачі "1+1" побачать збірну, до якої увійшли найкращі гравці своїх команд: команду студії "Квартал-95" представляють Валерій Жидков і Вадим Переверзєв; найрозумнішим ведучим "1+1" став Анатолій Яцечко, а найбільш красномовним юристом   Олексій Резніков. Не обійшлося й без володаря Кришталевої сови Сергія Сивохо. Очолює чудову п'ятірку один із найкращих капітанів клубу Арсен Малиновський. Про кульмінацію сезону ми поговорили з ведучим програми "Що? Де? Коли?" Олександром Андросовим.

— Пане ведучий, до складу збірної входять найсильніші гравці серії. Розкажіть, як вибрати найкращого серед найкращих. Ваш колега по білоруській версії, наприклад, вручає її по заслузі за сезон.

Кришталева сова  це приз найкращому гравцеві Суперфіналу. За гру протягом сезону учасники вже нагороджені можливістю зіграти в головній грі за збірну телеклубу.

Тому основний критерій  гра у фіналі. І при цьому немає жодного значення, "професіонал" ти чи "зірка". Тим більше, багато зіркових гравців провели в клубі ігор набагато більше, ніж ряд телезнатоків "професійних". Якщо в Суперфіналі кілька гравців показали себе приблизно однаково й у рівній мірі претендують на головний приз, можна згадати про заслуги протягом усього сезону.

— Вимоги до "професійних" знавців вищі, ніж до "зіркових"? Або до сьомого сезону зіркової ліги відмінності між ними стерлися?

Якщо вибір треба зробити між гравцем Ліги Зірок і "професіоналом", може допомогти правило з іншого виду протиборств. Можливо, ви чули про коефіцієнт Вілкса. Він використовується на змаганнях з пауерліфтингу для порівняння результатів атлетів різних вагових категорій і виявлення абсолютного чемпіона змагань. Коефіцієнт Вілкса відображає співвідношення між власною масою атлета й піднятою ним вагою. Тобто, якщо два спортсмени підняли по 200 кг, але один із них при цьому важить 100, а другий  50, то переможцем, природно, стає другий.

Якщо два гравці в суперфіналі сезону показали однаково сильну гру, але один при цьому має за плечима величезний досвід "спортивного" "Що? Де? Коли?", а інший грає лише третій рік, то зрозуміло, що саме другий зумів стрибнути вище голови. А отже, саме він гідний нагороди.

Але, повторюся, це все показники додаткові. Щоб стати володарем Кришталевої сови, треба просто бути найкращим. І щоб це було очевидно для всіх. Тоді мій вибір зводиться просто до констатації факту і привітань переможцю.

Дарія Меланьїна спеціально для "1+1"

У боротьбу за звання найкращого гравця сьомого сезону знавці вступають 24 січня о 23:20 на "1+1".

ДОВІДКА

У грі бере участь команда з шести знавців, які мають лише хвилину, щоб знайти відповідь на запитання ведучого. Якщо гравці дають неправильну відповідь, очко нараховується їхнім суперникам —  команді телеглядачів. Перемагає команда, яка першою набирає шість очок.