Сергій Лозниця розповів Каті Осадчій, чи покажуть стрічку "Майдан" у Росії

Сергій Лозниця розповів Каті Осадчій, чи покажуть стрічку "Майдан" у Росії

Нещодавно у Києві відбулася прем'єра стрічки "Майдан" про революцію у центрі української столиці. 

Поделиться:

Нещодавно у Києві відбулася прем'єра стрічки "Майдан" про революцію у центрі української столиці. У інтерв'ю "Свтському життю" режисер фільму Сергій Лозниця розповів про фестивальне майбутнє картини, зокрема зізнався, що у Росії його кіна не побачать.

 

-Сергію, після канської прем'єри стрічка "Майдан" крокує всіма світовими фестивалями і має величезний успіх. Люди в залах плачуть, встають, співають гімн, як це було в Одесі. Ви навіть розділили свою творчу знімальну групу, тому що самі не встигаєте побувати на всіх прем'єрах світу.

- Фільм зараз має прокат в Голландії, Франції, потім буде у Польщі, Португалії, Бразилії, США і так далі. Багато країн зацікавлені і багато фестивалів. Стрічку ще покажуть на 60-70 фестивалях. На таку реакцію я ніяк не очікував, не розраховував.

- Чи були перемовини з росіянами з приводу показу фільму "Майдан" у Росії?

- Мої друзі-росіяни, які в Одесі бачили стрічку, були, по – перше, приголомшені, здивовані, в захваті і пригнічені. Одна з їхніх думок: "В нас таке неможливе". Думка друга: "Це дійсно народ". Я вважаю, що це там необхідно показати, але поки йде війна, я собі не уявляю, як я можу туди поїхати та презентувати стрічку там.