Шеф "Пекельної кухні" роздав усі шість чорних кітелів

Шеф "Пекельної кухні" роздав усі шість чорних кітелів

На "Пекельній кухні" настав дуже важливий і вирішальний момент. Учасники нервують, адже сьогодні день роздачі чорних кітелів. Кого обере шеф?

Поделиться:

На "Пекельній кухні" настав дуже важливий і вирішальний момент. Учасники нервують, адже сьогодні день роздачі чорних кітелів. Кого обере шеф?

В ресторані шефа всього шість чорних кітелів, два з яких уже вручені. Нагадаємо, минулого разу Арам Мнацаканов нагородив чорним кітелем Анну Сергієнко, яка приготувала неймовірно смачні м'ясні страви, та Олексія Нікітіна. Чоловік переміг у конкурсі від французького шеф-кухаря, краще від інших приготувавши смажені гребінці з пюре зі спаржі.

Щоб прийняти остаточне рішення, кому одягати чорний кітель, шеф придумав останнє випробування: "Смак дитинства". Учасники мали згадати, якою найсмачнішою стравою мама, а може бабуся, годували їх в дитинстві, і відтворити той же смак відповідно до стандартів ресторану пекельного шефа.

Учасники взялися за справу. Хтось готував манну кашу, хтось бабусині сирники, хтось ліниві вареники, навіть не уявляючи, що дегустуватимуть їхні страви ті, хто колись і готував їх – рідні люди.

Уже за 40 хвилин до ресторану пекельного шефа почали сходитися особливі гості, з появою яких на очах в кухарів з'явилися сльози. Забувши про те, що вони чоловіки, Дарвін та Іван Ломейко розплакалися, мов малі діти. Це і не дивно, адже учасники уже більше двох місяців не бачилися з рідними.

Батьки, дружини і чоловіки прискіпливо розглядали кожну страву, намагаючись розпізнати кулінарні штрихи своїх рідних, а дітлахи з радістю ласували десертами. Врешті-решт дружина і донька Дарвіна впізнали його фірмовий суп з морепродуктами.

"Тільки мені сказали, що там є суп з морепродуктів, я відразу зрозуміла, що це нашого тата", – розповіла дружина Дарвіна.

Батьки Івана Ломейка впізнали його сирники, які чоловікові в дитинстві так часто готувала бабуся, а мама з донькою Нікітіна віднайшли між інших страв млинці з медом і сметаною їхнього Олексія. Дівчатам пощастило менше, бо їхні рідні не вгадали страв.

На вручення чорних кітелів Арам Мнацаканов запросив гравців на вертолітний майданчик. Там кітелі професіоналів знайшли Євгенія Рафаловська, Дарвін Седеньо і Іван Ломейко. Після довгих вагань останній чорний кітель шеф віддав Анні Андрієнко - єдиній домогосподарці, яка лишилася на проекті, відправивши професійного повара Наталю Баннік додому.

Для першого випробування чорних кітелів третього сезону пекельний шеф запросив збірну чорних кітелів першого і другого сезону "Пекельної кухні". До ресторану завітали Дмитро Попов, Сергій Гуц, Георгій Хучуа, Олександр Непол, Олександр Янковський та Марина Мних. Після проекту усі вони стали шеф-кухарями престижних ресторанів.

Щоб перевірити яка команда сильніша, шеф запропонував приготувати їм обід для офісних працівників. Перемогу мала отримати та команда, по закінченню обіду в якої на столі буде більше пустих тарілок.

Учасники третього сезону вирішили не ризикувати і приготувати прості, але перевірені страви. З холодних закусок вони готували мікс салату з прошутто, на гаряче свинячі медальйони з овочами-гриль, на десерт домашній сир з ваніллю та ягодами. Команда "дідів" вирішила показати свій професіоналізм і досвід, тому склали складніше меню. Вони готували салат зі шпинатом та яловичиною під імбирною заправкою, лосось з томатами чері під голландським соусом, а на десерт приготували класичний терамісу.

Червона команда першою почала віддавати холодні закуски, а от синя команда, здається, вже відвикла від умов "Пекельної кухні". За новою технікою робота йшла не так швидко, і зрештою, Марина зіпсувала крем для терамісу. Але перемогти для "дідів" було справою честі, тож зібравшись з силами, вони переробили десерт і одночасно з червоною командою видали його до залу.

Після обіду на столах у червоної команди стояла 41 пуста тарілка, а в синьої 49. Переміг досвід. Але шеф був задоволений такою незначною різницею в балах. Це ще раз підтвердило, що чорні кітелі роздано правильно.

Після обіду Олександр Янковський запросив кухарів у власний ресторан на майстер-клас . Чорним кітелям довелося вчитися готувати фірмову страву Олександрового ресторану - соте з мідій та рапанів, та годувати його гостей.

На вечерю учасники прийшли засмученими. Обід вони програли "дідам", а з майстер-класом теж ледь впоралися, тож провалити вечерю новоспечені "чорні кітелі " не мали права.

Вечеря пройшла дуже вдало. Не дивлячись на те, що гостей було більше ніж зазвичай, холодні закуски віддали всього за 55 хв, а вечерю завершили і взагалі менше ніж за дві години. Шеф не тямився від радощів і не приховував гордості за своїх учнів. На "Пекельній кухні" було встановлено новий рекорд. Але не дивлячись на це, він потребував від Анни Андрієнко двох номінантів. Після довгих роздумів в номінації опинилися Іван Ломейко і Анна Сергієнко, яка першою отримала чорний кітель. Від вигнання кухаря врятував лише смачний зельц.

"Якби не твій зельц, ти б сьогодні поїхала додому", - сказав він, а потім додав: "Добре, нікого не виганяю, в мене сьогодні хороший настрій".

За перемогу і право на отримання головного призу 500 тисяч гривень тепер змагаються 6 найсильніших кухарів. Хто із них покине проект уже наступної програми, а хто стане кращим кухарем 3 сезону, дивіться у новому випуску "Пекельній кухні" на 1+1.