Шостий ефір "Голосу країни": Вакарчук, Лазарєв і Гвердцителі наздогнали Лорак. Попереду батли!

Шостий ефір "Голосу країни": Вакарчук, Лазарєв і Гвердцителі наздогнали Лорак. Попереду батли!

Щойно на "1+1" завершився фінальний епізод "прослуховувань наосліп". Тамарі Гвердцителі, Святославу Вакарчуку й Сергію Лазарєву випало надзвичайно складне завдання – розчути голоси, варті стати останніми в їхніх командах

Поделиться:

Щойно на "1+1" завершився фінальний епізод "прослуховувань наосліп". Тамарі Гвердцителі, Святославу Вакарчуку й Сергію Лазарєву випало надзвичайно складне завдання – розчути голоси, варті стати останніми в їхніх командах.

Минулого тижня Ані Лорак обрала 14-ту учасницю, тому під час ефіру просто насолоджувалась співом унікальних вокалістів. Учасники ж не дозволяли собі розслабитися. Із усіх сил вони намагалися ухопитися за доленосний шанс бути частиною "Голосу країни. Перезавантаження".

Першим його використала 24-річна Настя Андрєєва, яка із самого дитинства мліла від творчості Ані Лорак. "Її касета була першою, яку мені мама дозволила купити", - згадала дівчина.

ФАНАТКА АНІ ЛОРАК

Понад усе Настя мріє дарувати людям такі ж світлі емоції, як і її улюблена виконавиця. Саме на "Голосі країни" Андреєва зробила перший крок до втілення заповітного бажання. І доля винагородила її за рішучість. Із першої ж ноти дівчина зацікавила Сергія Лазарєва і він натиснув на червону кнопку. На останніх секундах виступу "Обираю тебе!" запалало й на кріслі Тамари Гвердцителі. Проте Настя віддала перевагу тому, хто повернувся першим.

"Коли я натиснув кнопку й побачив вашу усмішку, то зрозумів, що ви абсолютно впевнені в собі. Ви прийшли отримувати задоволення. І вам неважливо, що ви бачите перед собою спини. Ви співаєте для публіки і кайфуєте!" - звернувся наставник до підопічної, яка стала останньою у його команді.

Від щастя Сергій навіть почав танцювати в кріслі. Тамара і Святослав щиро пораділи за колегу й повернулися до своєї справи – пошуку найталановитіших вокалістів. Серед претендентів на це звання опинився 19-річний Дмитро Єременко.

На співоче шоу хлопець прийшов, аби довести колишній обраниці, що він подорослішав і може досягти успіху. За спинами тренерів хлопець постав із класичною піснею і зумів закохати у свій вокал і Святослава, і Тамару. Переймати ж досвід Діма захотів у російської співачки.

"Із перших же тактів захотілося повернутися й дізнатися, що за людина стоїть на сцені. Дуже приємно, що ви обрали й заспівали сучасну класику", - висловила захоплення Гвердцителі.

Останнім учасником команди Тамари став музикант у четвертому коліні Максим. Представник оперної династії сподівається, що "Голос країни" прочинить йому двері на велику сцену. Володар бас-баритону постав на проекті з піснею рок-гурту "Друга ріка" "Фурія" і мало не лишився без наставника, адже Тамара Гвердцителі натиснула на кнопку на завершальній ноті.

"Мене підкорив тембр і ваша манера. Я дуже вдячна, що ви заспівали українською. Це особливо цінно", - сказала Тамара Максимові, який став її 14-ю знахідкою у цьому сезоні.

КУМИР ВАКАРЧУКА

Святославові ж тільки належало укомплектувати свою вокальну групу.

На попередньому ефірі в його команді було 9 виконавців. Десятим підопічним тренера став зірка YouTube Леонардо, який давно причарував Інтерент-користувачів і самого Вакарчука душевним виконанням пісень "Океану Ельзи".

"Ще жоден учасник всіляких талант-шоу не співав мою пісню так чесно і красиво, як цей простий хлопець", - минулого літа написав Святослав у своєму Твіттері.

Леонардо не зрадив своїм уподобанням і постав на "Голосі" з піснею "океанівців" "Така, як ти". Перед виходом на сцену учасник щиро сподівався, що Вакарчук упізнає його голос. На щастя, так і сталося – рокер, не зволікаючи, розвернувся до Леонардо.

"Мене часто запитують, чи подобається мені, як хтось інший виконує пісні "Океану Ельзи"… Ось приклад того, що мені подобається", - сказав Вакарчук. Однак на цьому схвальні слова на адресу Леонардо вичерпалися. Святослав зізнався, що лишився незадоволеним виступом. Мовляв, хвилювання завадило учасникові заспівати так, як він насправді вміє.

"Якби я вас не впізнав із першої секунди, то, може, і не повернувся би. Ви співали значно гірше, ніж ви вмієте співати. Але все одно я хочу сказати, що ви одна з наймузичніших людей в "Україні, яких я чув", - додав прискіпливий наставник.

Наступною учасницею команди Святослава стала молода мама Катерина. Усього два місяці тому вона народила донечку й прийшла на співоче шоу, аби у майбутньому та нею пишалася. За лаштунками Катя не приховувала хвилювання. Однак на сцені змогла взяти себе в руки і виконанням пісні Jamiroquai підкорила двох наставників, які боялися пропустити цікавий голос. Попри те, що Ані Лорак, та й сам Святослав радили учасниці йти до Тамари, Катя обрала саме Вакарчука.

"Ви дуже гарно заспівали. Вас нема, чому вчити. Ми просто добиратимемо вам правильний репертуар", - сказав тренер щасливій Катерині.

ДРАЙВОВА РОКЕРША

Шанс бути в проекті Вакарчук подарував і Валерії Поліщук зі Львова. Учасниця запалила залу драйвововою рок-композицією гурту АС/DC і змусила усіх тренерів пританцьовувати в кріслах. Бажання працювати з такою вокалісткою Святослав висловив у останній момент.

"У кінці виступу я зрозумів, що брутальних хард-рок – це далеко не все, що ви можете, вмієте й любите співати. І мені захотілося послухати, як ви виконуєте зовсім іншу музику. І над цим ми з вами будемо працювати", - проанонсував майбутні репетиції Святослав.

Наставники, які вже зібрали команди, жартома почали підганяти Святослава, аби швидше залишити знімальний майданчик. Проте Вакарчук продовжував ретельно дослухатися до кожного виконавця й словесно відбивався від колег: "Друзі, чим більше ви на мене тиснете, тим менша ймовірність, що я скажу "так".

І справді цієї неділі Святослав був, як ніколи, перебірливим. Найбільше глядачів вразила його відмова Христині Яцків, яка виконала пісню Ніно Катамадзе Once on the street. Протягом виступу конкурсантки Лазарєв активно радив Святославові натиснути на кнопку. І взагалі спів дівчини лоскотав душі усім, хто її чув, проте Вакарчук так і не повернувся до учасниці. Однак потім вийшов на сцену й показав героїні, чого йому бракувало в її співі. Як виявилося, відчаю і душевності.

"У вас гарний голос і у вас велике майбутнє. Щасти вам!" - сказав Вакарчук і повернувся у крісло, сподіваючись, що той вокал, на який він чекає понад усе, таки прозвучить на проекті.

ОСТАННЯ ПІДОПІЧНА ВАКАРЧУКА

Після Христини "ні" почули ще безліч учасників.

Те, що його спіткає така ж доля, лякало й смаглявого парубка Яноша Коломпара. На "Голос країни" член великої циганської родини прийшов, аби втілити мрію усього життя: стати співаком. Для виконання хлопець обрав "Чорнобривці" і уже за кілька секунд побачив перед собою обличчя Вакарчука. Ані Лорк, Сергій Лазарєв і Тамара Гвердцителі теж вирішили повернутися, аби з'ясувати, що за учасник нарешті підкорив Святослава.

"Скажіть, хіба я дарма чекав так довго?" - звернувся до колег Вакарчук, а потім пояснив, чим його вразив учасник.

"У вас дуже гарний тембр. Ви дуже музичний. Це те, що мені треба. У мене були претензії до виконання… але у вас є душа, тому решта мене не цікавить. Ура!" - звернувся до Яноша рокер і налаштувався обрати останню учасницю.

Нею стала Юліана Мельник, яка прийшла на "Голос країни", щоб ощасливити найрідніших людей. Уперше на великій сцені дівчина виконала пісню "Ой, не світи, місяченьку" й довела усій Україні, що – особлива!

"Ваш голос мене повністю влаштовує. Я радий, що ви в моїй команді!" - сказав Вакарчук дівчині, яка витягнула останній щасливий квиток.

Багатьом учасникам шостого ефіру не вдалося вибороти місце під сонцем. Так, через брак вокальної практики не пройшли далі багатодітна мама Катерина з Одеси й працівник фаст-фуду Давид із Харкова. Не стала частиною "Голосу" й 21-річна Марія із Донецька, яка чудово виконала пісню Jennifer Hudson One night only. Усіх тих, кому не пощастило в цьому сезоні, тренери з задоволенням послухають і наступного року.

Ті ж, кому вдалося "перезавантажити" шоу, уже за тиждень розпочнуть палку боротьбу. Із ким учасники зіткнуться у вокальних боях, побачимо 13 квітня о 21.00.

 

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО КОМАНДУ ЛОРАК ТУТ

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО КОМАНДУ ВАКАРЧУКА ТУТ

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО КОМАНДУ ЛАЗАРЄВА ТУТ

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО КОМАНДУ ГВЕРДЦИТЕЛІ ТУТ