Скільки часу на сон потребують люди з різною фігурою (ВІДЕО)

Скільки часу на сон потребують люди з різною фігурою (ВІДЕО)

Міцний і тривалий сон – запорука здоров'я!

Поделиться:

Міцний і тривалий сон – запорука здоров'я!

Усі чули про те, що в нормі людині необхідно 8 годин сну, проте на практиці це працює не завжди, бо кожна людина має свої індивідуальні потреби. Одним з важливих показників для визначення необхідного часу для сну є конституція і вага людини.

Скільки потрібно спати струнким та повним, у програмі Сніданок з 1+1 розповідав лікар-невропатолог Віктор Мацишин. Отже:

  • Худі люди більше виснажуються, тому потребують і більше відпочинку. Зазвичай для відновлення сил їм достатньо 8 годин вночі і трохи часу на сон вдень.
  • Люди з надлишком ваги акумулюють енергію, тому сплять менше. Цікаво, що фахівці радять їм прокидатися до сходу сонця і не рекомендують спати, коли вже почався день. В інакшому випадку в тілі накопичуватиметься ще більше важкості. Тож зайва вага і сон – не друзі.
  • Люди зі звичайною конституцією потребують 7 годин на відпочинок. Але навіть їм радять бути обережними з денним сном. Особливо весною.

Із яким будильником прокидатися?

Під час сну нервова система перебувала у стані розслаблення, органи чуттів теж спали. Тому звук, який дає сигнал пробудження, теж має бути м'яким. Адже вкрай не бажано починати день зі стресу.

Детальніше у програмі Сніданок з 1+1 онлайн:

Читайте також: Як розшифрувати свій сон