"Сніданок з "1+1" розвінчує міфи навколо схуднення

"Сніданок з "1+1" розвінчує міфи навколо схуднення

Літо вже не за горами, а отже розпочинається сезон дієт. Від розповсюджених помилок глядачів "1+1" хоче застерегти постійний експерт "Сніданку з "1+1" Галина Незговорова. 

Поделиться:

Травневі свята вже майже позаду, отже, саме час готуватися до літа та розпочинати сезон дієт. Від розповсюджених помилок глядачів "1+1" хоче застерегти постійний експерт "Сніданку з "1+1" Галина Незговорова.

ГОЛОДУВАННЯ
Прихильники голодування вважають, що за відсутності їжі в них покращується самопочуття та відбувається зцілення від будь-яких недуг. Що ж відбувається насправді?

При тривалому голодуванні організм змушений використовувати внутрішні резерви, що негативно впливає на обмін речовин, тобто він уповільнюється. Пригнічується імунітет, порушується гормональний фон, виникають умови для утворення каменів у жовчному міхурі, а на фоні регулярного голодування може виникнути навіть анорексія – тобто повна втрата апетиту.

Коли ви припиняєте голодування та починаєте харчуватися нормально, кілограми повертаються. Так в чому ж сенс?

РОЗДІЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ
Натомість, роздільне харчування базується на уявлені про сумісні та несумісні продукти харчування. Вони запропонували розділити продукти на три групи.


Перша група – це білкові продукти, до яких належать яйця, м'ясо, риба, жирні сорти кисломолочних продуктів, бобові та горіхи. Друга група – це продукти багаті на вуглеводи – макаронні вироби, борошно, хліб, цукор, крупи та картопля. Третя група – нейтральні продукти. Сухофрукти, рослинні жири, рослинна олія, вершкове масло, нежирні сорти сиру, зелень, свіжі овочі та фрукти.

За правилами не можна вживати вуглеводи з білками та кислими фруктами. Основа харчування – свіжі овочі, фрукти та салати з них. Кількість їжі на один прийом – обмежена. Наприклад, одне яйце та салат. Рафіновані продукти – виключити. Інтервал між прийомами різних груп продуктів не менше4 годин.

Але цікаво, що засновники системи не мали медичної освіти та науково таке харчування необґрунтоване. В природі не існують продукти, які містять тільки вуглеводи або тільки білки. До того ж, наша система здатна перетравлювати усі продукти одночасно.

Раціональне зерно цієї дієти – дрібне харчування невеличкими порціями, що не дозволить переїсти та збереже нормальну вагу.

КРЕМЛІВСЬКА ДІЄТА
Суть дієти полягає у підрахунку кількості отриманих вуглеводів. Все інше не враховується. Продукти оцінюються в балах. Головне правило: комбінувати продукти так, щоб в сумі вони дали не більше 40 балів на день.

Парадоксально, що за цією дієтою продукти багаті на клітковину, тобто овочі та фрукти, мають високий бал, що фактично забороняє їх вживання. Уявіть собі, в літній сезон, коли ягоди, фрукти та овочі найбільш корисні ви змушені від них відмовлятися. А сосиски та ковбаси, які не відносяться до дієтичних продуктів та містять багато шкідливих речовин рекомендується до вживання. Забороняється цукор, але дозволяються цукрозамінники, які шкідливі для нашого організму. Не дивлячись на те, що ви втрачаєте кілограми, ваш організм недоотримає велику кількість корисних речовин, що не мине без наслідків. Підліткам, вагітним жінкам та людям, які страждають на хвороби серця, така дієта суворо забороняється.

Більше корисних порад від лікаря дивіться кожного ранку у "Сніданку з "1+1".