Соломія Вітвіцька презентувала проект «Переможці» у Херсоні

Соломія Вітвіцька презентувала проект «Переможці» у Херсоні

Виставка соціального мультимедійного проекту Переможці триватиме до 22 липня у Херсонському академічному музично-драматичному театрі ім. Миколи Куліша

Поделиться:

Соломія ВітвіцькаПроект представила його куратор, ведуча ТСН на каналі 1+1, волонтер Соломія Вітвіцька разом з героєм АТО-«переможцем» Юрієм Весельським

«Переможців» у Херсоні разом з організаторами заходу членом виконавчого комітету Херсонської міської ради, учасником АТО Садіяром Мамедовим та громадською організацією «Добродія-Херсон» зустріли представники обласної та міської адміністрацій, місцеві активісти та жителі міста. Захід відвідали військові 11-го окремого авіаційного полку на чолі з майором Віталієм Лук’яновим.

Мені приємно, що ми зібралися всі разом для того, щоб підтримати наших хлопців. Я маю надію, що в майбутньому якомога більше людей буде підтримувати цей проект, - зазначив Садіяр Мамедов.

Учасник АТО каже, що українці мають зробити все можливе, аби хлопці, які втратили кінцівки під час бойових дій в АТО не відчували себе в чомусь обмеженими.

Я хотіла б сказати велике дякую хлопцям, що брали участь у цьому проекті. Тим, хто віддав своє житті під час цієї війни. Велике дякую тим, хто зараз захищає нас, адже наші діти мають бачити мир, - додала керівник «Добродія-Херсон» Вікторія Лавренкова.

Організатори подякували Соломії Вітвіцькій за можливість представляти проект для жителів Херсону.

Свої пісні, серед яких справжній хіт серед військових «Повертайся живим», для присутніх виконала Світлана Тарабарова. Співачка, для якої Херсон є рідним містом завітала на захід разом зі всією родиною.

Віктор Залевський, учасник АТО, автор книги «Під прапором 95-ки» прочитав гостям презентації власний вірш.

Підтримати зіркову ведучу на презентацію «Переможців» вперше, з військової частини, що базується в Миколаєві, приїхав її рідний брат Северин. Соломія зізналась, що Херсонщина для неї особливий регіон. «Коли мій брат-військовий разом зі своєю частиною виходив з окупованого Криму, і пройшов кордон з півостровом, саме тут він відчув український дух і налаштування, побачив українські прапори. Для мене ці спогади дуже зворушливі.

На презентації вийшла несподівано камерна і родина атмосфера. У нас залишаться дуже теплі асоціації про це місто, - поділилася своїми враженнями ведуча.

«Переможці» - спільний проект Телевізійної служби новин та журналу VIVA! за підтримки благодійного фонду «Save Lives Together». Проект розповідає дивовижні історії бійців АТО та волонтерів, які втратили кінцівки під час бойових дій на сході Україні, але не втратили мужності та сили духу. Всі вони щасливі й красиві люди, повноцінні члени суспільства, що хочуть жити, працювати, втілювати в життя свої мрії.

Кошти від продажу журналу з історіями життя «Переможців» спрямовуються на розвиток сучасного протезування в Україні. Так, отримані раніше кошти були направлені на навчання українських протезистів. Перші п’ятеро спеціалістів з різних міст 10 липня вирушили у місто Гамільтон в Канаду, де на базі реабілітаційно-протезного центру пройдуть тижневий курс навчання, організований Канадсько-Українським Фондом Міжнародної Підтримки.

В майбутньому проект планує розширити напрямки благодійної діяльності. Зокрема, сприяти розвитку спортивного протезування, яке наразі фактично відсутнє в Україні, але відкриває значно ширші можливості реабілітації після важких травм та ампутацій.

Долучитися до благодійних ініціатив проекту можна з будь-якого куточку світу, зробивши свій внесок.

Новости по теме