Соломія Вітвіцька буде ведучою благодійного концерту пам'яті легендарної Квітки Цісик

Соломія Вітвіцька буде ведучою благодійного концерту пам'яті легендарної Квітки Цісик

Благодійний вечір пам'яті відбудеться вже цієї суботи

Поделиться:

Вже цієї суботи, 4 квітня, в Одесі у приміщенні Національного академічного театру опери та балету о 19:00 відбудеться вечір пам'яті американської співачки українського походження Квітки Цісик.

Квітка зробила вагомий внесок у популяризацію української культури в світі та прославилася зворушливим і захопливим виконанням пісень.

Частина коштів від продажу квитків буде передана на потреби Одеського онкологічного центру для жінок, адже саме рак свого часу забрав життя  44-річної Квітки Цісик.

Ведучою  концерту "Незабутня Квітка" стане зірка каналу "1+1" Соломія Вітвіцька.

"Вперше зі сцени Одеського театру у виконанні українських артистів та гостей з Канади будуть лунати найкращі пісні з репертуару Квітки Цісик. Символічно, що творчий вечір припав на день народження виконавиці.  Впевнена, що такі заходи продовжують творчість легендарних особистостей та надихають інших. Відчуваю велику відповідальність за проведення цього концерту. Квітка Цісик завжди в моєму серці, її музика має цілющу силу для душі. У своїх піснях співачка зберегла щиру любов до України, рідної землі своїх батьків, хоча сама побувала тут тільки раз. Вона  справжня патріотка Батьківщини", - розповідає Соломія.

У концерті беруть участь Джамала, Віталій Козловський, Ілларія, Павло Табаков, одеський гурт "DukeTime", Кирило Охрименко. На сцені виступлять переможниця вокального конкурсу імені Квітки Цісик Оксана Муха та канадська співачка Стефанія. Також організатори заходу презентують одеситам колекцію особистих речей Квітки Цісик, передану родиною співачки Львівському музично-меморіальному музею Соломії Крушельницької.

Найзаповітнішою мрією Квітки Цісик були виступи в Україні з сольними концертами. Але через хворобу цей задум так і лишився тільки задумом. Та українському слухачеві залишилось велике багатство – її творчість, пісні Квітки, справжній голос української душі.

"Квітка Цісик є великою українкою. І її історія нині показує, як важливо не забувати свого коріння. Квітка заспівала тоді ще невідомі широкому загалу українські шедеври, і саме тому багато пісень стали хітами сьогодні й підуть з нами далі. "Ой, верше мій, верше" можу слухати десятки разів. До речі, з цією композицією в мене пов'язані найтепліші спогади: співачка Ілларія подарувала мені її  на весілля", - ділиться ведуча.

Проект  "Незабутня Квітка" започатковано в 2007 році в Нью-Йорку. Засновник - українець-одесит Алекс Гутмахер, який уже багато років мешкає в Америці. Традиційно в Україні пам'ятні вечори проводили у Львові та Києві, цього ж року на численні прохання одеситів він відбудеться на сцені Оперного театру.

А в Києві концерт пам'яті "Україна починається з тебе" організатори планують провести у четвер, 9  квітня, в приміщенні Академічного театру ляльок.