Соломія Вітвіцька презентує на Ukrainian Fashion Week проект на підтримку Олега Сенцова

Соломія Вітвіцька презентує на Ukrainian Fashion Week проект на підтримку Олега Сенцова

Ведуча ТСН бере участь у доброчинному проекті на підтримку сім'ї режисера Олега Сенцова на відкритті UFW

Поделиться:

У середу 14 жовтня, в день відкриття Ukrainian Fashion Week, о 19:30 на території Мистецького арсеналу в Києві  телеведуча "1+1" Соломія Вітвіцька візьме участь у презентації доброчинного проекту на підтримку сім'ї режисера Олега Сенцова #12x12x12 by "llil Design" разом з Іриною Данилевською та Дмитром Аллілуєвим.

На стіні в масштабах Ukrainian Fashion Week буде представлено спеціальну інсталяцію з 12 стилізованих під режисерські крісел, розроблених спільно з відомими українськими дизайнерами. Автор проекту, студія "llil Design", використовуючи сучасні естетичні засоби й матеріали, змінює стереотипне уявлення про відомий усім предмет. Нові дизайнерські рішення запропонували Саша Каневський, Антон Белінський, Маша Рева, Юлія Паскаль, Іван Фролов, Ксенія Шнайдер, Світлана Бевза, Діна Линник, Даша Лагенберг та Яся Хоменко. Головне місце в колекції, яку буде презентовано  на Ukrainian Fashion Week, відведено кріслу FREEDOM, створеному "llil Design". Крісло FREEDOM "присвячено" українському героєві-режисерові Олегу Сенцову, несправедливо засудженому на 20 років позбавлення волі в російській в'язниці-полоні. Символічне дизайнерське крісло буде представлено на доброчинному онлайн-аукціоні, а всі кошти з продажу підуть на допомогу сім'ї Сенцова - дружині й двом дітям.

Канал "1+1" виступив партнером, підтримавши ідею автора проекту, архітектора Дмитра Аллілуєва. Соломія Вітвіцька зауважила, що канал "1+1" і ТСН завжди намагаються відгукнутися на доброчинні ініціативи сильних духом патріотів нашої країни.

 "Пам'ятати і підтримувати. Важливо не забувати наших сміливих і відважних героїв, не забувати їхніх подвигів заради України, постійно "піднімати" такі теми актуальними інформаційними приводами. Український режисер Олег Сенцов став натхненником і серцем нашого проекту, хоча перебуває за тисячу кілометрів звідси, тобто молодих дизайнерів надихають його подвиг і особиста смілива громадянська позиція, незламність – оскільки творці розуміють, що він робить велику справу, попри  обставини, в яких перебуває. І ми бачимо такий масштабний, яскравий проект талановитих і стильних українців, який обов'язково буде успішним, і імена авторів уже входять в історію сучасного мистецтва моди й дизайну. І ця енергія, і наша воля, наші слова, наші дії нехай хоч трохи допоможуть сім'ї Олега Сенцова витримати це випробування!"підкреслила Соломія Вітвіцька.