Соломія Вітвіцька провела екскурсію для гостей виставки Переможці

Соломія Вітвіцька провела екскурсію для гостей виставки Переможці

Цієї суботи, 13 лютого, в музеї Т.Шевченка куратор мультимедійного проекту "Переможці" Соломія Вітвіцька провела екскурсію для гостей.

Поделиться:

Цієї суботи, 13 лютого, в музеї Т.Шевченка куратор мультимедійного проекту "Переможці" Соломія Вітвіцька провела екскурсію для гостей та розказала про цікаві моменти на знімальному майданчику, про плани та ідеї фотовиставки, про сюжети з циклу "Переможці" в ТСН, про подорожі в АТО, волонтерів та партнерів, які долучилися до проекту.

Фотопроект "Переможці" показує 17 мужніх, красивих і сильних чоловіків та одну жінку-волонтера - наших захисників, котрі втратили частини тіла у воєнних діях на сході України, але не втратили сили духу. Вони є переможцями у багатьох сенсах: над ворогом, над обставинами, над болем, над проблемами, над собою. Автори фото – Олександр Мордерер і Тетяна Рубльова.

На екскурсію до Соломії Вітвіцької завітали учасник виставки, герой АТО Віктор Кардаш із нареченою Ольгою; Анатолій Анатоліч, ведучий "Сніданку з 1+1"; Володимир Нечипорук, генеральний продюсер UFW; Іванна Слабошпицька, головний редактор журналу "VIVA!"; Ірина Пилипенко, засновник благодійного фонду Save Lives Together; Анатолій Єрема, продюсер програм 1+1; Олена Бурба, український дизайнер; Валентин Стародуб, стиліст; Олена Невзорова, волонтер; Наталія Левшина, волонтер; Ліна Дешвер, громадський діяч, та інші.

"Я хотіла провести екскурсію виставкою, бо багато цікавого лишається за лаштунками, поза кадром та поза сюжетом, поза журналом "Viva! Переможці". Мені було необхідно відповісти на запитання, розказати про кумедні історії під час зйомок, про цікаві моменти спілкування з героями, про наше з ними знайомство, про історії з АТО та госпіталів; поговорити з тими, кому важливий проект "Переможці", хто може долучитися до нас та підтримати героїв. Я рада, що прийшло багато людей, знайомих, друзів. Діти навіть попросили показати протез учасника проекту Віктора Кардаша, який завітав сюди ще раз як відвідувач, зі своєю нареченою Ольгою. Він зворушливо освідчився коханій під час презентації "Переможців". Для мене було важливо почути враження людей від виставки, дізнатися, що вони думають, як вони про це говорять. Я вірю, що проект має велике продовження", - підсумувала Соломія Вітвіцька.

Виставка працюватиме в музеї в Києві до 21 лютого включно. Цього року проект "Переможці" побачать і в інших містах України, Європи, США та Канади. Незабаром експозиція вирушить до Дніпропетровська, а 19 березня виставку "Переможці" буде відкрито у Торонто.

На виставці представлено спеціальний випуск журналу "VIVA! Переможці" – 18 дивовижних історій героїв. Всі кошти від його продажу підуть на розвиток сучасного протезування в Україні. Зробіть свій внесок!

Боєць АТО зробив нареченій пропозицію на відкритті виставки каналу 1+1 та журналу VIVA! "Переможці":

Новости по теме