Соломія Вітвицька пройшла курс домедичної допомоги у бою

Соломія Вітвицька пройшла курс домедичної допомоги у бою

Своїми враженнями Соломія поділилася на власній сторінці у facebook. 

Поделиться:

Ведуча "ТСН" Соломія Вітвіцька ніколи не залишається осторонь актуальних і часто дуже непростих подій, що відбуваються в країні. Нещодавно вона отримала ще один досвід, який у ці непрості часи був би корисний усім нам. Соломія пройшла курс домедичної допомоги у бою, а потім поділилася своїми враженнями  на власній сторінці у Facebook. 

"Як діяти в екстремальних ситуаціях - ми спробували не лише зрозуміти і відчути - а ще й навчитися правильно і швидко діяти. Домедична допомога у бою - коли лік йде на секунди - і ти, або твій побратим може або вижити, або загинути. А довкола ще й стріляють, дим. вибухи тощо. Практично реальні бойові дії. Капелани, котрі постійно працюють на передовій, зокрема у донецькому летовищі - вони стають тими рятівниками, і як виявилося найбільш обізнаними та підготовленими", - написала ведуча.

Курс підготовки ведуча пройшла разом з волонтерською організацією Save Lives Together – спільнотою, основна місія якої  - врятувати життя українців, та надати необхідну медичну допомогу в тих регіонах України, які постраждали від політичних конфліктів і війни.

 "Отці та священики вражали своєю швидкістю реакції та фізичною підготовкою. Правильно накласти джгут, користуватися кровоспинними засобами, швидко і просто евакуювати пораненого з місця бою - такі знання здаються не потрібними у звичайному житі. Але хто з нас знає, коли можуть знадобитися такі навички? Тож, пошукайте відео в інтернеті, почитайте літературу чи все ж спробуйте пройти такі курси - передати знання на передову знайомим. Бо часто-густо - наші хлопці, навіть маючи аптечки, Celox - просто не вміли скористатись...На цих світлинах ми посміхаємось. Ми на мирній території - і все більше схоже на гру. Але все, що почули і побачили - може знадобитися у найнесподіваніший момент - тож, таки варто бути готовими!" - поділилася враженнями зі своїми прихильниками Соломія Вітвицька і додала до посту кілька вражаючих фото з міста подій.

Нагадаємо, сторінці Соломії Вітвіцької у Фейсбук вдалося об'єднати навколо себе вже більше 100 000 підписників, разом з якими телеведуча зробили вже чимало добрих справ.