Суддя "Пекельної кухні" не радить ходити у нові ресторани

Суддя "Пекельної кухні" не радить ходити у нові ресторани

Суддя "Пекельної кухні" Дар'я Цивіна розказала, як обрати хороший ресторан для відмінного відпочинку.

Поделиться:

Найвідоміший ресторанний критик СНД і суддя кулінарного шоу "Пекельна кухня. Битва характерів" Дар'я Цивіна поділилася своїми порадами щодо вибору хорошого ресторану.

Її рекомендації особливо актуальні напередодні сезону відпусток. Дізнайтеся, як не зіпсувати відпочинок через погані страви та жахливе обслуговування?

Дар'я, на що в першу чергу потрібно звернути увагу, коли ви щойно прийшли до закладу?

Якщо в ресторані сидять люди, тим більше, коли кількість відвідувачів велика – однозначно заклад хороший. Якщо ви спостерігаєте пусті зали, то, звичайно, це має вас насторожити. По-перше, напевно, у ресторатора не все гаразд з обслуговуванням, по-друге, швидше за все харчі зберігаються досить довго, а тому велика ймовірність отримати страву з несвіжих продуктів. Крім того, на мою думку, сидіти в порожньому ресторані – поганий варіант проведення дозвілля. Краще відпочити вдома, ніж проводити час самотньо у закладі харчування.

Чи варто довіряти рекомендаціям Інтернету?

Звичайно, на сьогодні це гарний спосіб дізнатися найактуальнішу інформацію, проте я би не стала опиратися тільки на це джерело. Важливо, ще й усно отримати схвальні відгуки від інших відвідувачів.

Коли краще не відвідувати заклад?

Не рекомендую йти до ресторану, коли він щойно розпочав свою роботу, тобто нещодавно відбулося офіційне відкриття закладу. Потрібен час, щоб "обкатати" всі процеси, увійти в звичний ритм. Раджу витримати паузу десь місяць-два. Я вважаю, що відвідини одразу після відкриття закладу призведуть до необ'єктивної оцінки.

На які неприємності варто очікувати, коли заклад нещодавно розпочав роботу?

Це може бути купа різних ляпів: починаючи від великих затримок у подачі їжі завершуючи просто переплутаними замовленнями. Необхідно пам'ятати, що ресторан – це живий організм і він не одразу набирає свою публіку, атмосфера може в цей час постійно змінюватися, що вже не гарантує задоволення.

Нагадаємо, Дар'я Цивіна - найбільш титулований та найвідоміший ресторанний критик СНД. Ресторанний оглядач газети "Коммерсантъ". Професійно оцінює меню та сервіс ресторанів уже більше 20 років.

"Даша Цивіна – безкомпромісна людина!" - говорить про неї шеф "Пекельної кухні" Арам Мнацаканов.

Найгарячіше кулінарне шоу країни "Пекельна кухня. Битва характерів" дивіться в ефірі 1+1 щочетверга. Найближчий випуск вийде завтра 23 травня у новий час - о 22:30.