Технології "Аватару" з'являться у "Вечірньому Києві"

Технології "Аватару" з'являться у "Вечірньому Києві"

Розважальне шоу "Вечірній Київ" обновилося. У шоу з'явилася нова велика рубрика – політичний мультфільм "Казкова Русь", зроблений за допомогою технологій 3D. Побачити перший випуск мультфільму глядачі зможуть вж

Поделиться:

Розважальне шоу "Вечірній Київ" обновилося. У шоу з'явилася нова велика рубрика – політичний мультфільм "Казкова Русь", зроблений за допомогою технологій 3D. Побачити перший випуск мультфільму глядачі зможуть вже у цю п'ятницу, 16 листопада, о 20:15 на каналі "1+1".

"Казкова Русь" - історія про ті далекі часи, коли ще не було писемності у Київській Русі, і про які до нас дійшли тільки легенди! У той час богатирі жили по сусідству, а Змій Горинич навесні повертався із теплих країв – і життя здавалося казковим! Тому що країна тоді мала назву Казкова Русь.

"Ми вигадали країну під назвою Казкова Русь, де сучасні політичні персонажі живуть у ті часи і обговорюють тією мовою сучасні проблеми. Ми вигадали цей мультфільм як окремий проект, але вирішили спочатку подивитись, як на нього відреагують глядачі і зробили його рубрикою у "Вечірньому Києві". Якщо він сподобається глядачам, тоді будемо робити його як великий окремий проект", - говорить Володимир Зеленський, Художній керівник "Студії Квартал-95".

Мультфільм виробляється за допомогою технології Motion Capture. Цей метод застосовується у виробництві 3D мультфільмів, а також для створення спецефектів у фільмах. Широко використовується у ігровій індустрії. З використанням цієї технології у 2004 році створені мультфільми "Полярний експрес" (модель – Том Хенкс), "Остання фантазія" (в якості моделей виступили добровольці) і інші. Також Motion Capture використовувалась при анімації згенерованого комп'ютером кіноперсонажу Голлум у трилогії "Володар кілець" (модель – Енді Серкіс). У 2009 році за допомогою цієї технології були створені – "Різдвяна історія" та "Аватар". Також за допомогою Motion Capture було створено обличчя Волана-де-Морта у фільмах про "Гаррі Поттера". Схожий проект створений за допомогою даної технології у країнах СНГ виходить у Росії і називається – "Мульт особистості".

В Україні раніше не вироблялися мультфільми для телевізі йного ринку за допомогою технологій Motion Capture. Озвучуванням мультфільма займалися професійні актори, які спеціально готувалися, вивчали інтонацію та манеру розмови героїв.

Ідея і сценарій мультфільму належить "Студії Квартал-95", виробництвом займається українська анімаційна студія "Анімаград". Хронометраж кожного мультфільму – 8 хвилин.