Тренери назвали півфіналістів "Голосу країни 5"

Тренери назвали півфіналістів "Голосу країни 5"

Доля частини подопічних вирішилася сьогодні

Поделиться:

На цілий тиждень країна затамувала дихання в очікуванні оголошення імен учасників прямих ефірів "Голосу країни 5". Сьогодні, 10 травня, стала відома принаймні половина з них! Доля 16 підопічних Потапа, Тіни Кароль, Олександра Пономарьова та Святослава Вакарчука вирішилась під час музичних "Нокаутів".

Згідно правил шоу, зіркові наставники знову розбили учасників на пари для вокального двобою. Правда, цього разу пісні у кожного з дуелянтів були різні та виконували вони їх у музичному рингу по черзі. Переможцем, гідним участі у прямих ефірах, визнавався найсильніший, на думку тренера, вокаліст. Інший же назавжди покидав проект без права "амністії".

Розпочати "Нокаути" випала честь підопічним топ-продюсера Потапа. Вибір тренера щодо пар, які мусять змагатися, був досить несподіваним. Першими виконавцями, які вийшли на ринг, стали такі несхожі вокалісти, як модерний Дмитро Костюк та академічний Давид Кадімян. У рамках експерименту з образом Дмитрові випало співати пісню трагічно загиблого Кузьми - "Люди, як кораблі". Хлопець настільки розчулився під час виступу, що розплакався та не зміг доспівати другий куплет. Що стосується Давида, то йому довелось міняти пісню під себе, виконавши хіт "Не питай..." гурту "Океан Ельзи" в академічній манері. Незважаючи на те, що Дмитро Костюк не впорався з емоціями під час виступу, Потап дав шанс проявити себе на прямих ефірах саме йому.

Другою несподіваною парою від топ-продюсера став "вкрадений" у Святослава Вакарчука різноплановий вокаліст Георгій Луценко та лірична й душевна Катерина Рибак. Цього разу Георгій дивував тренерів артистичним виконанням народної пісні - "Ой, чий то кінь стоїть", Катерина ж не виходила із звичного образу, заспівавши чуттєву композицію Злати Огневич. Попри те, що більшість голосів колег була за Георгія Луценко, Потап прийняв власне рішення — дати шанс саме Катерині.

Створювати виключно інтернаціональні пари вокалістів-суперників вирішила у цьому раунді "Нокаутів" чарівна Тіна Кароль.

Першими музичними супротивниками стали тернополянка Катерина Іванчук та львів'янин з Тунісу Аніс Еттаєб. Над цими підопічними тренерка вирішила поставити музичні експерименти, а отже пробивній Катерині випало співати ніжну та жіночну композицію "Loving you". Що стосується улюбленця дівчат Аніса, то цього разу Тіна Кароль змусила його звернутися до своїх туніських коренів, виконавши композицію "Aisha". Цього разу на музичному рингу збулась мрія саме Ансіа Еттаєба, який бажав зачарувати Тіну настільки, щоб потрапити до прямих ефірів.

Другими підопічними співачки, що намагались відправити одне одного у вокальний нокаут, стали народний голос Закарпаття Іван Пилипець та американець зі Львова Джошуа Пратт.  Завжди веселий весільний музикант Іван цього разу приміряв образ лірика, заспівавши пісню Володимира Івасюка "Тільки раз цвіте любов". Американець Джошуа Пратт був у більш звичному образі: рокер-християнин вирішив побажати усім миру піснею "Hallelujah". У тренера були зауваження до обох учасників, утім переможцем Тіна оголосила саме Івана Пилипця.

А от золотий голос України Олександр Пономарьов цього разу відправив уперед саме дівчат, змусивши хлопців зі своєї команди хвилюватись та чекати другого раунду.

Першою виправдати своє перебування на сцені "Голосу країни" довелось поцупленій тренером у Потапа "маминій доньці" Олені Шинкар. До виконання дівчині випала класична академічна композиція, адже саме такої манери чекав її новий тренер Олександр Пономарьов. Супротивницею Олени у нокаутах стала власниця хвилюючого тембру Валерія Чуприна, яка заспівала композицію гурту "Scorpions" та виборола собі цим місце у прямих ефірах.

 Другою парою дівчат-суперниць з команди Олександра стали дві чарівних білоруски — працівник міліції Ганна Благова та юна Валерія Садовська. Змагання між двома землячками закінчилося досить несподівано: попри те, що обидві чудово виконали обрані пісні, проблеми вибору у тренера не було. Адже Ганна вирішила відмовитись від подальшої участі у "Голосі країни" на користь роботи, яка чекає на неї вдома у Мінську. Таким чином переможницею була оголошена чарівна Влерія Садовська.

Не цурався музичних експериментів з підопічними рокер Святослав Вакарчук, якій звів у першому двобої українського лірика Андрія Пантюха та грузинського вокаліста Мебо Нітсубідзе. Андрію довелось змінити звичне вокальне амплуа, заспівавши надривну "I'm feeleng good". Його супротивник Мебо теж дотримався стилю бійкиж. Він виконав не менш емоційну "Street Spirit" та відправив цим Андрія у музичний нокаут.

Святослав Вакарчук також послідував прикладу інших тренерів і теж вирішив випробувати сили своєї "крадіжки" при першій нагоді. Яна Ковальова, що раніше була у команді Олександра Пономарьова, вийшла на сцену із запальною танцювальною композицією "Raining Man". Проте її переспівала юна росіянка Люся Чеботіна, яка цього разу наполягла на виконанні саме української пісні - "Чом ти не прийшов" - і зробила це так, що серце її зіркового тренера розтануло.

Тож наразі кожен із зіркових наставників вже обрав по два учасники, що підуть з ним до прямих ефірів шоу "Голос країни". Попереду — вирішення долі інших вокалістів. Хто ж із них буде змагатись між собою у наступному раунді "Нокаутів" та кому із них пощастить здолати супротивника, виборовши право йти далі? Дізнаємось вже за тиждень! Дивись вирішальний випуск шоу "Голос країни"  о 21:00 на "1+1".