ТСН презентує документальний фільм про дітей війни

ТСН презентує документальний фільм про дітей війни

У четвер, 28 травня, відбудеться презентація нової документальної картини, виробництва ТСН, що приурочена до Міжнародного дня захисту дітей. 

Поделиться:

У четвер, 28 травня, відбудеться презентація нової документальної картини, виробництва ТСН, що приурочена до Міжнародного дня захисту дітей. Автором фільму став кореспондент ТСН Тиждень Станіслав Ясинський.

Сюжет фільму розгортається у фронтових та прифронтових містах і містечках, та розповідає історії трьох дітей, життя яких змінила війна, перетворившись на буденність. Разом з оператором Андрієм Ветошкіним журналіст вів зйомки у Новоайдарі, Маріуполі та Пєсках протягом двох місяців.

"Це одна з найстрашніших речей на війні - діти, для яких вона стала нормою. Там, де дорослі ламаються і божеволіють, діти продовжують жити, носячи рани в собі. Вони ще не знають днів тижня, але по звуку пострілів можуть визначити, куди потрапить снаряд. Вони тижнями сидять у підвалах, бачать руїни на місцях своїх будинків і трагедії в долях батьків. Але вони звикають до всього. Для цих малюків війна - не головна подія життя, а всього лише похмурий фон", - розповів автор фільму Станіслав Ясинський.

Під час зйомок автори декілька разів потрапляли під обстріли та фактично побували на передовій лінії вогню. Вони дізналися страхітливі подробиці з життя дітей, разом з ними переживаючи жахливі спогади, що їх переслідують.

"Діти війни - одна з найгостріших тем на сьогоднішній день, і не можна просто закрити на неї очі. "Повернутися додому" - не звичайне документальне кіно, це, перш за все, спроба привернути увагу громадськості та влади до проблем цих дітей, адже їх тисячі", - зауважив Сергій Попов, директор департаменту новин 1+1.

Фільм "Повернутися додому" продовжиться циклом сюжетів про дітей війни у вечірніх випусках ТСН з 1 по 7 червня.

"Повернутися додому" можна буде переглянути на сайті tsn.ua з 1 червня, а також у кінотеатрі "Ліра" з 5 червня.