ТСН спільно з ЮНІСЕФ зробить серію розслідувань про проблеми українських дітей

ТСН спільно з ЮНІСЕФ зробить серію розслідувань про проблеми українських дітей

Розслідування та спецрепортажі Телевізійна Служба Новин про проблеми дітей в Україні відтепер будуть проводити спільно з ЮНІСЕФ. 

Поделиться:

Розслідування та спецрепортажі Телевізійна Служба Новин про проблеми дітей в Україні відтепер будуть проводити спільно з ЮНІСЕФ. Сьогодні 1+1 та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) підписали Меморандум про співпрацю.

ТСН привертатиме увагу телеглядачів до тем, які пов'язані з життям родин та дітей в Україні, а ЮНІСЕФ забезпечить експертні коментарі та допоможе з пошуком життєвих історій. Меморандум про співпрацю підписали Голова ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо та керівник ТСН Сергій Попов.

"Ми вдячні, що Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ - організація, яка вирішує глобальні проблеми по всьому світу – для свого партнерства в Україні з-поміж інших інформаційних програм на українському телебаченні обрала нас. ТСН були і залишаються соціально спрямованими новинами. ТСН не може лишатися осторонь дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Тому разом з ЮНІСЕФ будемо готувати резонансні розслідувати, аби змінити становище дітей", - зазначив керівник ТСН Сергій Попов.

В Україні близько 8 мільйонів дітей, з них 60 тисяч – знаходяться в зоні підвищеного ризику. Більше, ніж 100 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлені батьківського піклування. Понад 96 000 знаходяться в інтернатних закладах. В Україні немає офіційної цифри "дітей вулиці", однак більшість експертів погоджується, що їхня кількість сягає 100 тисяч. З них 22% підлітків вживають ін'єкційні наркотики, 65% дівчат займаються проституцією, а кожна третя дівчина з сексуальним досвідом зізнається, що була вагітна. Вулична молодь – це "основа" епідемії ВІЛ, адже інфікованими є 18,4 % представників цієї групи. Україна є найбільш ураженою ВІЛ/СНІДом країною в Європі. Абсолютна кількість дітей, інфікованих ВІЛ в результаті передачі інфекції від матері до дитини продовжує зростати на 20-30 %.

"Телебачення може привернути увагу суспільства до проблем захисту прав дітей в Україні. ТСН прагне доносити інформацію до різних верств суспільства, до лідерів громадської думки та політиків про проблеми, що стосуються дітей та родин в Україні. А ЮНІСЕФ завжди готовий співпрацювати з усіма партнерами, аби надати допомогу тим дітям, які її потребують найбільше. У цьому питанні з 1+1 у нас спільні інтереси і ми будемо співпрацювати в інтересах дітей", - зазначила Голова ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо.

Підписання Меморандуму з ЮНІСЕФ є проявом корпоративної соціальної відповідальності 1+1 Медіа, а також небайдужістю каналу 1+1 та Телевізійної служби новин до гострих соціальних проблем, пов'язаних із захистом прав та інтересів дітей.