У Львові було встановлено рекорд з хорового співу напередодні "Битви хорів"

У Львові було встановлено рекорд з хорового співу напередодні "Битви хорів"

26 жовтня на Площі Ринок у Львові було встановлено рекорд України з хорового співу.

Поделиться:

26 жовтня на Площі Ринок у Львові було встановлено рекорд України з хорового співу. Відео можна переглянути тут! 

Десятки хорів і сотні вокалістів прийшли на Площу Ринок в суботу, щоб об'єднатися в єдиний хор та встановити рекорд України.

Разом з акапельним джазовим колективом "ManSound" та під керівництвом хормейстера Рубена Толмачова найбільший хор за всю історію Незалежної України виконав всесвітньо відому українську мелодію – "Щедрика" в обробці М. Леонтовича.

"Я був вражений, на якому високому рівні наш імпровізований хор впорався з такою непростою композицією, - розказав Рубен Толмачов, заслужений артист України, головний хормейстер "Битви хорів", - Для мене робота з хором – найвище задоволення, і цей наш виступ, коли довелося диригувати цілим містом, назавжди залишиться у моєму серці. Відомо безліч переспівів "Щедрика", але так ця пісня ще ніколи не звучала".

Рекорд з найбільшої кількості хорів на одній площі був зареєстрований експертом Книги рекордів України.

"Це була надзвичайна якість звучання, неймовірно, що подібний захід вдалося реалізувати просто на площі міста", - зазначив експерт Книги рекордів України, Віталій Зорін.

Нагадаємо, "Битва хорів" стартує на телеканалі 1+1 10 листопада о 20:15.

За перемогу на сцені змагатимуться 8 хорів по 15 учасників в кожному, до перемоги їх вестимуть зіркові наставники: Алессандро Сафіна, Володимир Гришко, Руслана, Олег Скрипка, Ірина Білик, Злата Огнєвіч, Гарик Кричевський та Наталя Гордієнко.

Судді проекту: Ніна Матвієнко, Анатолій Єрема та Михайло Турецький.

Ведучий проекту – Юрій Горбунов.