Українські журналісти отримають винагороду у розмірі 10000 гривень

Українські журналісти отримають винагороду у розмірі 10000 гривень

Напередодні парламентських виборів інформаційна кампанія "Твій голос" запускає конкурс на краще журналістське розслідування про купівлю голосів. 

Поделиться:

Напередодні парламентських виборів інформаційна кампанія "Твій голос" запускає конкурс на краще журналістське розслідування про купівлю голосів. Журналіст, який проведе найкраще розслідування отримає грошову винагороду у розмірі 10000 гривень.

Головною причиною запуску конкурсу стало надходження організаторам проекту інформації про те, що політичні партії і кандидати в депутати почали купувати голоси молоді.

Згідно з дослідженням компанії Active Group, майже половині українців пропонували продати свій голос на виборах. Також 42% українців заявляють про принципову готовність продати свій голос за певних умов. На сьогодні українці оцінюють вартість "свого голосу" таким чином: голоси студентів можна купувати за 250 грн (+/- 50 грн), голоси працюючих – 350 грн (+/- 50 грн).

Головною метою конкурсу журналістського розслідування є привернення уваги суспільства до проблеми покупки та продажу голосів на виборах. У межах розслідування журналісти можуть знайти контакти та поспілкуватися з "мисливцями за голосами", таким чином викрити їх. Також в рамках сюжету можна взяти коментарі про вартість голосу і про процес звітності за продаж голосу. Головна задача журналіста - максимально розкрити тему продажу голосів.

Стати учасниками конкурсу можуть журналісти різного ступеня кваліфікації, незалежно від досвіду та віку учасників. На конкурс приймаються відеоматеріали тривалістю не більше 15 хвилин.

Роботи оцінюються за такими критеріями: достовірність інформації; креативний сюжет; цікавий фактаж.

За підсумками конкурсу буде визначено переможця, який отримає грошову винагороду у розмірі 10000 гривень. Хто саме увійде до складу журі конкурсу, організатори тримають у секреті.

Конкурсну роботу журналісти повинні надіслати до 22 жовтня на e-mail tvoy.golos2014@gmail.com. Грошову винагороду надає фонд "Освітні ініціативи".

Нагадаємо, що інформаційну кампанію "Твій Голос" організувала активна молодь, а ініціював проект молодіжний лідер Олександр Санченко. Вперше інформаційна кампанія проводилась перед президентськими виборами з закликом "Твій голос – твоє майбутнє!". Українські зірки, теле- та радіоведучі, спортсмени, громадські діячі та бізнесмени закликали молодь прийти і проголосувати на виборах Президента України 25 травня 2014.

Другий етап молодіжної мобілізаційної кампанії "Твій Голос!" розпочався перед виборами 26 жовтня. Цього разу мета проекту – розповісти молоді, яку велику відповідальність несе в собі продаж голосу.

Також відмітимо, що 14 жовтня 2014 Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України" (щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян). Законом передбачається штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на аналогічний строк.