"Великі перегони": команди ледь упорались з баггі, одна пара вибула

"Великі перегони": команди ледь упорались з баггі, одна пара вибула

На каналі "1+1" пройшов перший етап шоу "Великі перегони". Учасники розпочали свою пригоду з Києва

Поделиться:

На каналі "1+1" пройшов перший етап шоу "Великі перегони". Довгоочікуваний проект всесвітнього масштабу, який за 12 років підкорив близько півсотні країн, а тепер відкрився й для українців.

Стартували неймовірні перегони навколо земної кулі в Києві, на Софійській площі о 10 годині ранку. Саме там, ведучий "Великих перегонів" Фоззі зібрав десять команд учасників, щоб розпочати грандіозний навколосвітній квест.

Серед тисячі охочих претендентів було обрано лише 20. Усі вони залишили сім'ю, дім і роботу заради найбільшої пригоди у їхньому житті. Щоб виконати усі завдання їм доведеться подолати 4 континенти, 20 міст та понад 100 тис км.

Після команди Фоззі "Вперед!" на гравців чекало перше завдання, а разом з ним і перша подорож.

Стартовим завданням було знайти серед сотень схожих зображень герб Об'єднаних Арабських Еміратів - країни, до якої згодом мали вирушити усі команди. Першими з цим завданням впорались Володимир та Ірина.

За ними герб визначили Олексій та Олена. Команди одна за одною сідали в машини та їхали до аеропорту Бориспіль. Останніми із цим завданням справилися Андрій та Ірина. Закохана пара довго не могла правильно визначити герб, а потім ще й конверт з грошима загубила. Його пошуки зайняли іще кілька дорогоцінних хвилин.

Напруга та конкуренція відчувалася уже з перших хвилин перегонів. Кожна з команд намагалась першою дістатись до аеропорту і відразу ж робила купу помилок.

Королеви краси так поспішали, що недогледіли дорожніх знаків і поїхали вулицею з одностороннім рухом прямо назустріч автівкам. На спідометрі Олексієвої автівки за лічені хвилини стрілка сягнула 160 км/г, за що їх дуже скоро зупинив патрульний ДАІ.

Першим завдання зі скриньки в аеропорту прочитали Ірина та Володимир. На учасників чекало найбільше місто ОАЕ – Дубаї. Там, на верхівці найвищого хмарочосу у світі "Бурдж Халіфа" була скринька з наступним завданням.

Останні в аеропорт прибули Костянтин з сином Яковом та Анна з Романом. На перший літак, яким уже полетіли 8 команд, вони не встигли, залишившись чекати наступний. Таким чином відстали від інших команд іще на 34 хвилини.

На оглядовому майданчику "Бурдж Халіфа" лідируюча команда батька й доньки дізналися наступне завдання. Учасникам потрібно було сфотографувати арабського чоловіка в національному вбранні – кандурі. Саме цю фотографію вони мали обміняти у продавця Юсуфа на найдревнішому ринку Дубаї Дебра на листівку, яку потрібно було відправити в Київ, та отримати від нього наступне завдання.

Перші з цим впорались дівчата зі Львова Валерія і Богдана і відразу побігли виконувати завдання на вибір. Їм припало складати кальяни. Це ж робили й команда акторів з Києва та лікарі із Запоріжжя. А от Олександра з мамою вирішили оцінювати золоті прикраси. До них згодом приєдналися й інші команди, які не впорались з кальяном. Виявилося, що найкраще в золоті розбираються чоловіки, адже найшвидше з цим завданням впорались Єгор із батьком, розгадавши цінову арифметику всього за кілька хвилин.

Далі на учасників "Великих перегонів" чекала водна гірка висотою 61 метр із романтичною назвою "Стрибок віри". Щоб здолати її і отримати наступне завдання, львівським красуням та Ірині довелося перебороти свій страх перед висотою.

Відразу після освіжаючих водних процедур на команди чекала справжня спека. В безлюдній і здавалося безмежній пустелі, де можна побачити хіба що верблюдів, учасникам приготували справжню піщану трасу, яку потрібно було подолати на баггі. Це стало чи не найважчим завданням всього першого туру.

Автівки грузли в піску одна за одною, забираючи останні сили учасників. А стомлені команди з останніх сил намагалися дістатися фінішу. Першими подолали піщану трасу спортсмени Ігор та Василь, друге місце із прекрасним результатом здобули Валерія та Богдана. Зібравшись з духом, шостими до Фоззі дісталися Тетяна та Наталя. А команди Костянтина з сином та цивільне подружжя з Києва в пустелі застали сутінки, і фінішу вони уже дісталися пішки, отримавши за це штраф у 60 хвилин. Але найслабшими виявилися Ірина з Володимиром, які хоч і стартували першими, під час піщаних перегонів відмовилися від завдання і отримали 4 години штрафу. В сумі їхній результат вийшов найгіршим і їм довелося покинути гру уже після першого туру змагань.

Які випробування чекають на учасників далі, і яка команда наступною покине "Великі перегони", дивіться уже наступної суботи на "1+1" о 20:00.