Виконавиця ролі Фатмагюль Берен Саат: "Смерть коханого цілком мене змінила"

Виконавиця ролі Фатмагюль Берен Саат: "Смерть коханого цілком мене змінила"

Виконавиця головної ролі в серіалі "Фатмагюль" розповіла про зйомки, приватне життя та про свою популярність.

Поделиться:

Уже другий тиждень на каналі "1+1" з понеділка по п'ятницю о 17:10 йде турецький серіал "Фатмагюль". Головну роль у картині зіграла молода, але відома турецька актриса Берен Саат. Берен розповіла про роль Фатмагюль, приватне життя та про свою популярність.

- Як вам вдалося впоратися з роллю Фатмагюль?

- Роль Фатмагюль була для мене дуже складною. Оскільки Фатмагюль – дівчина з села, то щоб краще підготуватися до ролі, мені довелося зустрітися з дівчатами, котрі живуть у селах, щоб зрозуміти їхній світогляд, поспостерігати за тим, як вони живуть і як поводяться.

- Як ви думаєте, чому глядачам такий близький серіал "Фатмагюль"?

- Я це пов'язую передусім із тим, що в серіалі чудово відтворено атмосферу того світу, в якому живе героїня. Є моменти, які глядач не бачить, але відчуває підсвідомо. Наприклад, коли ми вибирали акторів для сцени наруги, то звертали увагу на те, щоб ці актори не були задіяні в інших ролях. Кастинг проводився за цим принципом, вся атмосфера була побудована на цьому, і був створений реальний світ. У цьому й полягає головна ілюзія... Саме тому люди вірять нашим героям і тому, що відбувається в кадрі.

- Як ви готуєтеся до своїх ролей ?

- Читаю книжки, спостерігаю за людьми, дивлюся багато фільмів, намагаюся поставити себе на місце своєї героїні.

- А як ви вперше потрапили на сцену?

- Мені було 14 чи 15 років, коли я отримала роль в мюзиклі в коледжі. До цього я довго відвідувала уроки танців. Спочатку займалася танцями ''латино", а потім навчилася танцювати й танго. Потім мені довелося покинути сцену.

- Але актрисою ви вирішили стати не відразу?

- Я замислилася про це в університеті, де вивчала бізнес. У мене були непогані дані, щоб проявити себе в бізнесі. Крім того, я досконало володію двома іноземними мовами, англійською та іспанською. У коледжі, в якому я навчалася, заняття проводилися англійською, а іспанську я опанувала вже в університеті. А потім я зрозуміла, що це не для мене. Я відчувала, що мене вабить професія актриси.

- А що сталося потім?

- Я зустрічалася з Ефе. Він кохання всього мого життя. Три роки ми були разом. Одного разу він сказав мені: ''Іди, заповни бланк в акторську школу, ти нічого не втратиш від цього". Я пішла на іспит і пройшла. Мене прийняли навчатися акторської майстерності в Стамбулі. Я переїхала туди. Все було наче вві сні. Я була дуже щаслива. Ефе змінив моє життя. Хоча він на рік молодший за мене, він був моїм справжнім коханням. Я навчалася в Стамбулі чотири місяці, а потім повернулася до Анкари.

- Батьки знали про ваші стосунки з Ефе?

- Звичайно. Ми були нерозлучні. Ми жили разом. Якось уночі він не повернувся з роботи, а потім його брат подзвонив мені й повідомив, що сталася аварія. Я побігла в лікарню і там дізналася, що Ефе помер. Після його смерті все змінилося. Смерть коханого стала для мене величезним шоком, мені було дуже боляче. Я змогла оговтатися тільки завдяки підтримці близьких мені людей. Я зрозуміла, що не повинна здаватися, навпаки, я маю і далі здійснювати свої мрії. Саме цього  хотів би Ефе... Чотири місяці потому я знялася в художньому фільмі.

- І стали знаменитою. А ви коли-небудь боялися цієї популярності?

- Коли ви з'являєтеся на телебаченні, популярність приходить дуже швидко. Фотографи, матеріали в пресі - все це було для мене новим, і спочатку створювало певний дискомфорт. Але з часом до цього звикаєш. У якийсь момент популярність стала для мене мало не  членом сім'ї. Вона прийшла в моє життя, і ми разом з нею живемо от уже багато років...

- А вам самій подобаються турецькі фільми?

 - Ми знімаємо дуже мало хороших фільмів. Але деякі молоді режисери знімають дуже хороше кіно. І з кожним роком їх число зростає. Але однаково  нам ще рости і рости...

- А що самі дивитеся з фільмів?

- Я намагаюся відстежувати всі новинки кіно, які виходять у прокат. Але я не велика шанувальниця DVD, і намагаюся, по змозі, дивитися фільми в кінотеатрах. Через щільний графік роботи це не завжди вдається, тоді доводиться дивитися фільми на DVD вдома.

- Чи є у вас улюблені актори?

- Мені дуже подобаються Деніел Дей-Льюїс і Шон Пенн. Я їх обожнюю!

- Багато ваших колег-акторів, зігравши в серіалі, потім одружувалися, створювали сім'ю, заводили дітей... А як ви ставитеся до романів з колегами?

- Я не скажу, що неможливо закохатися у свого партнера. Робота по 20 годин на добу 5 або 6 днів на тиждень разом на майданчику, звичайно, цьому сприяє. Тому романи з колегами - це припустимо і можливо, але не в моєму випадку. У мене ніколи не було романів з колегами по фільмах чи серіалах. Хоча в пресі часто писали про це.

Дивіться серіал "Фатмагюль" з понеділка по п'ятницю о 17:10 на каналі "1+1"!

Новости по теме