Вітвіцька презентувала проект на підтримку сім'ї режисера Олега Сенцова (ФОТО)

Вітвіцька презентувала проект на підтримку сім'ї режисера Олега Сенцова (ФОТО)

Стартував благодійний онлайн-аукціон на підтримку сім'ї Олега Сенцова.

Поделиться:

У середу 14 жовтня, в день відкриття Ukrainian Fashion Week, в 19:30 на території Мистецького Арсеналу у Києві телеведуча "1+1" Соломія Вітвіцька взяла участь у презентації благодійного проекту на підтримку сім'ї режисера Олега Сенцова #12x12x12 by "llil Design" разом з Володимиром Нечипоруком і Дмитром Аллілуєвим.

На стіні в масштабах Ukrainian Fashion Week представлена спеціальна інсталяція з 12 стилізованих під режисерські крісел, розроблених спільно з відомими українськими дизайнерами. Автор проекту, студія "llil Design", використовуючи сучасні естетичні засоби і матеріали, змінив стереотипне уявлення про відомого всім предметі.

Свої дизайнерські рішення запропонували Саша Канівський, Антон Белінський, Маша Рева, Юлія Паскаль, Іван Фролов, Ксенія Шнайдер, Світлана Бевза, Діна Линник, Даша Лагенберг і Яся Хоменко. Головне місце в цій колекції, представленої на Ukrainian Fashion Week, займає крісло FREEDOM, створене "llil Design".

Крісло FREEDOM присвячується українському героєві-режисерові Олегу Сенцово, несправедливо засудженому до 20 років ув'язнення в російській в'язниці-полоні. Символичное дизайнерське крісло представлено на благодійному онлайн-аукціоні, який вже стартував на сторінці студії "llil Design" і триватиме до 19 жовтня.

Стартова ціна лота - 3000 грн., Крок аукціону 1000 грн. Результати аукціону ми оголосимо 20 жовтня, і всі кошти від продажу підуть на допомогу сім'ї Сенцова - дружині і двом дітям. Дуже просимо всіх небайдужих приєднуватися, робити репости.

Канал "1+1" виступив партнером, підтримавши ідею автора проекту, архітектора Дмитра Аллілуєва. Соломія Вітвіцька відзначила, що канал "1+1" і ТСН завжди відгукуються на благодійні ініціативи сильних духом патріотів нашої країни, щоб допомогти змінити життя в Україні на краще.

Молоді українські дизайнери Юрій та Сергій Баранікови (бренд B'YurSe) спеціально для цієї події запропонували для Соломії Вітвіцької лаконічний образ - це розкішну чорну коктейльну сукню з корсетним поясом і довгою асиметричною спідницею.

"Зараз всім нам потрібна свобода, тому напис FREEDOM і є головним посилом даного проекту. Ідея створити весь цей концептуальний проект виникла 12 серпня. На цьому кріслі повинен сидіти Олег Сенцов. Ми неодноразово допомагали родині і будемо продовжувати це робити до моменту FREEDOM"- сказав Дмитро Аллілуєв, архітектор, керівник студії.

"Пам'ятати і підтримувати. Ми робимо важливу справу! Для нас головне не забувати наших вірних і відважних героїв, пам'ятати їх подвиги заради України, постійно піднімати такі теми актуальними інформаційними приводами. Український режисер Олег Сенцов став натхненником і серцем даного проекту, хоча знаходиться за тисячу кілометрів звідси, тобто, молоді дизайнери надихнулися його подвигом і особистої сміливою громадянською позицією, незламністю, оскільки розуміють, що він робить велику справу навіть в тій ситуації, в якій знаходиться. В результаті з'явився масштабний яскравий проект талановитих і стильних українців, який обов'язково буде успішним, і імена авторів уже входять в історію сучасного мистецтва моди і дизайну. І ця енергія, і наша воля, наші слова, наші дії допоможуть сім'ї Олега Сенцова витримати це випробування!"- підкреслила Соломія Вітвіцька.