Волонтер Юрій Бірюков готується передати армії вже другий літак АН-26

Волонтер Юрій Бірюков готується передати армії вже другий літак АН-26

Він та інші волонтери з усієї України стали героями минулого випуску "Хоробрих сердець"

Поделиться:

Волонтер Юрій Бірюков, відомий як творець групи "Крила Фенікса", готується передати українським бійцям вже другий АН-26. Причому цей літак очікує унікальна трансформація - зараз його перетворюють на летючиий госпіталь, де операції можна буде здійснювати в умовах польоту.

У святая святих, де стоїть на ремонті волонтерський АН-26, Юрій Бірюков запросив журналістів проекту "Хоробрі серця" каналу "1+1". Він та інші волонтери з усієї України стали героями цього випуску.

Літак, який відновлюють волонтери, буде санітарно-транспортним. З одного боку будуть ряди санітарний стійок - спеціальних конструкцій, на які в два-три яруси можна кріпити носилки з пораненими. А в іншій частині літака розмістять операційний стіл.

Зараз в Україні літає всього один такий санітарний літак. Волонтерський АН-26 стане другим.

До речі, для Бірюкова цей літак теж другий. Свій перший АН-26 волонтери відновили ще влітку - це десантно-транспортний літак, відомий під ім'ям "Везунчик".

В одному напрямку з Юрієм Бірюковим працює і проект "Хоробрі серця". Команда програми і компанія "1 + 1 Media" також допомагають українській військовій медицині. На сайті http://horobri.1plus1.ua/ триває збір коштів на придбання реанімобілів.

Значну суму "Хоробрі серця" сподіваються зібрати за допомогою зіркового аукціону. Так, заради забезпечення медиків в зоні АТО сучасними "швидкими" Катя Осадча виставила на аукціон своє знамените жовто-блакитне плаття, а група "Бумбокс" пустить з молотка свою нагороду "Золотий грамофон". Зареєструватися для участі в аукціоні можна також на сайті http://horobri.1plus1.ua/.

Нагадаємо, ведучий проекту "Хоробрі серця" - відомий актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв.

"Хоробрі серця" дивіться на каналі "1+1" щонеділі. Початок о 21:30.