Юрію Горбунову вручили високу державну нагороду

Юрію Горбунову вручили високу державну нагороду

Відповідний Указ № 670/2015 від 1 грудня 2015 року підписав Президент України Петро Порошенко. 

Поделиться:

Вчора, 14 січня, талановитий актор, популярний телеведучий "1+1" і володар рекордних п'яти премій "Телетріумф" Юрій Горбунов отримав високу державну нагороду  – звання Заслуженого артиста України.

Відповідний Указ № 670/2015 від 1 грудня 2015 року підписав Президент України Петро Порошенко. Нагороду - нагрудний знак та посвідчення до почесного звання Заслужений артист України - Горбунову вручив перший заступник Міністра культури України Ігор Ліховий.

Почесне звання улюбленець мільйонів отримав за вагомий внесок у розвиток вітчизняного телебачення та культури. Юрій - один з найдосвідченіших телеведучих нашої країни, загалом його трудовий стаж нараховує вже 28 років.

"Це було неочікувано, несподівано; навіть не думав, що телеведучим можуть роздавати звання, а виявляється, це так! Знаєте, у артистів мають буди якісь "цяцьки" – вони є. Правильно тут художник сказав: якщо є народний депутат, то хай буде і народний артист", - прокоментував  Юрій Горбунов.

Найвідоміші телепроекти останніх років за участю Заслуженого артиста України Горбунова – це талант-шоу "Маленькі гіганти", "Голос.Діти", програма "Ліга Сміху", а також найбільш рейтинговий український серіал "Останній Москаль". Вже цієї зими Юрій Горбунов стане ведучим нового сезону талант-шоу "Голос країни", яке вестиме у парі з Катериною Осадчою.

Горбунов за свою кар'єру провів понад 20 різних шоу і програм, зіграв десятки яскравих персонажів у серіалах та кіно. У 2014 році він знову вийшов на театральну сцену з антрепризою вистави Чехова "Два анекдоти на вечерю".

Вже другий рік гастролює містами України й запрошує на вистави армійців. Кожну програму, яку вів Горбунов (а це, зокрема, "Я люблю Україну", "Пекарський турнір", "Голос країни", "Вгадай ящик"), він збагатив своєю майстерністю.

Три сезони телешоу "Танці з зірками" і "Танцюю для тебе" поставили абсолютний рекорд рейтингів –випуски дивилися понад 37% глядачів. І щоразу Юрій дивував різними талантами, щирістю, небайдужістю і почуттям гумору. Глядачі люблять і поважають Горбунова не тільки за роботу в телепроектах, а й за професійну акторську гру. Нині, крім серіалу "Останній москаль", де він зіграв одну з головних ролей, Горбунов задіяний у новому серіалі "Хазяйка" в ролі професора екології (серіал скоро виходить на екрани)  та в серіалі "Центральна лікарня".

На "1+1" Юрій працює вже майже десять років. За цей час він тричі ставав лауреатом головної української телевізійної премії "Телетріумф" у номінації "Найкращий ведучий розважального шоу". Окрім театральної, серіальної та кінороботи, актор віддає свій час ще й дублюванню мультфільмів.

Юрій Горбунов має не лише життєву й професійну мудрість, а й унікальне вміння по-дитячому радіти життю і вірити в чудеса. Ведучий, який недавно відсвяткував свій 45-річний ювілей, займається йогою, захоплюється вейкбордом, їздить на байку, багато подорожує – і підтримує численні доброчинні акції.

Експерти називають його найстильнішим телеведучим України.

До речі, навесні стартує новий сезон улюбленого серіалу українців "Останній москаль", де Юрій Горбунов грає роль дядька Івана Петрука (дядька Москаля), а невдовзі в ефірі – прем'єра серіалу "Хазяйка" за його участю. 

Новости по теме