За нирку журналіста "Грошей" чорні трансплантологи хотіли 5 тисяч доларів

За нирку журналіста "Грошей" чорні трансплантологи хотіли 5 тисяч доларів

Журналіст програми "Гроші" продавав свою нирку і купував іншу.

Поделиться:

Журналіст програми "Гроші" Віталій Єрмак провів шокуючий експеримент, спробувавши продати власну нирку і купити іншу. Як все відбувалося, він показав у сюжеті, а також написав у блозі на korrespondent.net.

Віталій познайлмився з 21-річним Сашком, який готовий продати власну нирку за 30 тисяч євро.

"Звичайно, я йому не говорив, що я журналіст. Інакше він би не погодився зустрітися. За легендою, я був родичем людини, яка потребує пересадки нирки", - розкрив деталі експерименту журналіст.

Після першої зустрічі домовилися перевірити нирку на УЗД. Перевірка підтвердила - хлопець справді готовий розстатися з власним органом.

Ще один персонаж, з яким познайомився журналіст "Грошей" - Ольга, посередник між донорами та хірургами.  Цього разу нирку продавав сам репортер.

Жінка пообіцяла знайти нового господаря для нирки Віталія Єрмака. Правда, за це він мав заплатити 5 тисяч доларів - ніби для того, щоб його посунули в черзі донорів і швидше поклали на операційний стіл.

"Можливо, Саша зустрінеться з Олею. А, можливо, Саша зустрінеться з іншими хлопцями, які ввівши йому наркоз, виріжуть не тільки нирку, а й інші затребувані на ринку органи. Сьогодні це - печінка, нирки, сітківка ока, кістковий мозок", - пише Віталій Єрмак.

А для сильніших емоцій є ще один засіб.

"Хочете злякатися і більше не пускати дітей гуляти в сутінках? Просто загугліть - "донор нирки", - радить журналіст "Грошей".

Нагадаємо, повний випуск програми "Гроші" дивіться на сайті 1+1 у розділі "Відео".