Завдяки проекту "Поверніть мені красу" героїня зустріла своє кохання

Завдяки проекту "Поверніть мені красу" героїня зустріла своє кохання

Проект "Поверніть мені красу" продовжує дарувати нашим героїням можливість розпочати нове життя. 

Поделиться:

Проект "Поверніть мені красу" продовжує дарувати нашим героїням можливість розпочати нове життя.  Сьогодні, 11 лютого, у новому випуску програми ми розповіли вам історію 27-річної Аліни  – дівчини, яка з самого дитинства без відрази та сліз не могла дивитися на себе в дзеркало. 

НЕЩАСЛИВИЙ КВИТОК З НАРОДЖЕННЯ

Аліна народилася з пухлиною, яка спотворила її обличчя. Провину за це відчуває за собою її мама. Під час вагітності вона була змушена працювати на хімічному заводі. Усе, що відбулося далі, за словами героїні, схоже на страшну лотерею.

"Коли мене оперували ще в дитинстві, щоб вирізати пухлину, занесли стафілокок, який інфікував половину здорових тканин", - розповідає Аліна. Такі випадки трапляються нечасто, але вона витягнула "щасливий квиток". Своє дитинство дівчина провела в лікарні, уникаючи зустрічей з однолітками.

"Я жила з величезним дефектом на пів-обличчя, і навіть мріяти не наважувалася, що колись зустріну лікаря, який зможе мені допомогти", - згадує свою непросту історію Аліна.

За своє життя вона пережила креотерапію, ін'єкції гормонів та більше двадцяти операцій, які не дали ефекту. Проект "Поверніть мені красу" для неї - найважливіша подія в житті, яка допомогла їй знову відчути себе нормальною людиною.

Першим кроком на шляху до порятунку стала реконструктивна операція на обличчі, яку робив лікар Ростислав Валіхновський. Саме його команду колись обрали, щоб відновити обличчя Віктора Ющенко після отруєння. Під час обстеження з'ясувалося: під час минулих операцій Аліні видалили забагато м'яких тканин. На знівеченій стороні була тільки кістка, на яку пересадили клапоть шкіри з руки. Це означає, що добитися симетрії було вкрай важко.

Лікар запропонував два рішення. У першому випадку він робить пластику м'яких тканин, яка не дає повної симетрії. У другому випадку, щоб зробити повну корекцію, треба було розтрощити кістки черепа й зібрати їх знову, як пазл.  Аліна обрала менш ризикований шлях.  Лікарі видалили дівчині пухлину, а також катаракту, через яку лівим оком вона бачила тільки на 2 відсотки. Цим вони буквально відкрили дівчині очі на світ!

ПЕРШЕ СПРАВЖНЄ ПОБАЧЕННЯ У ЖИТТІ

Щоб компенсувати відсутність спілкування з однолітками, якого Аліна завжди уникала, вона багато вчилася. Зараз вона працює  лікарем-анестезіологом. Сумно, але людина, яка допомагає іншим, сама не мала друзів, сім'ї та бажання щось із цим робити. Але під час реабілітації дівчиною зацікавився її колега, анестезіолог, який робив їй наркоз для операції.

"Аліна свідомо не помічала уваги з боку чоловіків і уникала будь-якої близькості", - розповіла експерт нашої програми, психолог Олена Любченко. Вона  дала Аліні поради, як створити родину.  Обрати ж сукню для побачення героїні допоміг Андре Тан. Дизайнер поставив діагноз: усі речі з гардеробу дівчини роблять її старшою. Новий стиль зробив Аліну  більш привабливою та впевненою у собі.

Рідні, які не бачили героїню два місяці, навіть не підозрювали, наскільки вона змінилася.

 "Вона було спостерігачем у своєму житті", - коментує перетворення дівчини лікар Валіхновський, - а стала повноцінною його частиною".

"Моя нинішня поведінка – це трансформація моєї особистості, - розповідає Аліна. -  Я стала менш сором'язливою. Більше розкриваюся. Про свої внутрішні комплекси забула десь на сорок відсотків. Я рада тому, що змогла себе перебороти. Зараз я – Аліна, яка собі дійсно подобається"

Дивитися відео програми онлайн: