Стас Ясинський переміг в конкурсі професійної журналістики "Честь професії 2013"

Стас Ясинський  переміг в конкурсі професійної журналістики "Честь професії 2013"

Стас Ясинський з документальним фільмом "Сусіди дяді Сірьожі" з циклу "Українські сенсації" переміг в номінації "Кращий матеріал з громадянською позицією"

Поделиться:

Журналіст 1+1 Стас Ясинський з документальним фільмом "Сусіди дяді Сірьожі" з циклу "Українські сенсації" переміг в номінації "Кращий матеріал з громадянською позицією". Також до фіналу конкурсу увійшли ще три журналісти 1+1 Денис Данько, Віталій Єрмак та Олексій Кутєповю

"Громадянська позиція в журналістиці – це те, що робить нашу журналістику зрілою", - зазначив під час отримання кришталевої стели, премії "Честь професії" Стас Ясинський.

Фільм Стаса Ясинського "Сусіди дяді Сірьожі" вийшов на телеканалі 1+1 в документальному циклі "Українські сенсації". Це історія про одного з трійки найжахливіших світових маньяків – Сергія Ткача. Фільм розказує, як міліціонери вибивали зізнання в безвинних та скільки постраждало за гріхи маньяка. У містечку Пологи міліціонери замість Ткача за кілька років "зловили" аж 5тьох "маніяків" - з яких вибили зізнання у жахливих вбивствах. Документальний фільм "Сусіди дяді Сірьожі" - продовження розслідування Стаса Ясинського в ТСН, завдяки якому вдалося звільнити з-за грат безневинного, який майже 20 років просидів за чужі гріхи. Знімальна група кілька тижнів прожила в цьому містечку, намагаючись розібратися, чому сусіди звали Ткача не інакше як "дядя Сірьожа" - і відзивалися про нього позитивно та чому місцева громада, знаючи про невинуватість кожного з засуджених за злочини маніяка Ткача, продовжувала спостерігати, як катують і вибивають вину з їхніх дітей.

Усі чотири матеріали журналістів 1+1, які пройшли до фіналу конкурсу, були вироблені Департаментом журналістських розслідувань 1+1 на чолі з Максимом Шиленком та Максимом Сухенком. В ефірі 1+1 матеріали виходили в циклі документальних фільмів "Українські сенсації" та програмі "Гроші".

Фільм "Сусіди дяді Сірьожі" Стаса Ясинського можна переглянути на офіційному каналі YouTube 1+1:

- "Українські сенсації. Сусіди дяді Сірьожі" частина 1

- "Українські сенсації. Сусіди дяді Сірьожі" частина 2;

Конкурс "Честь професії 2013" відбувається в межах Українського медійного проекту "У-Медіа", що здійснює Інтерньюз Нетворк за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).