Знімальна група "ТСН" стала жертвою провокації

Знімальна група "ТСН" стала жертвою провокації

Журналістові каналу "1+1" погрожували чоловіки, які називають себе майданівцями.

Поделиться:

Сьогодні, 17 липня, знімальна група "ТСН" стала жертвою провокації зі сторони  чоловіків, які називають себе майданівцями. Зранку журналісти "ТСН" знімали сюжет під Адміністрацією Президента, де півсотні родичів військових з 72 бригади, яка зараз перебуває в зоні АТО, вимагали зустрічі з Президентом.

Кілька десятків майданівців у камуфляжах теж прийшли колоною під Адміністрацію кричати "Допомогу 72 бригаді!". Вони хотіли спорудити барикаду,  матері ж військових були проти підтримки майданівців. Жінки  почали говорити чоловікам, щоб вони не тут допомагали, а їхали на Схід допомагати їхнім синам.

Прикрий інцидент стався, коли журналіст "ТСН" Іван Гребенюк спробував записати коментар  чоловіків у камуфляжі,  щодо того, чому вони справді перебувають тут, а не на Сході. Майданівці почали його фотографувати на телефони, у бік журналіста пролунали погрози. Вони пригрозили розправою журналісту у разі, якщо він з'явиться на Майдані. Не були привітними чоловіки і до інших представників ЗМІ.

"Ми тебя сфотографировали, сволочь продажная. Только попробуй появится на Майдане..." - так звані "майданівці" сьогодні вкотре погрожували і мені, і оператору, і усьому 1+1. Я не буду говорити  "майдану вже давно нема" і як називається те, що лишилось. Усі знають,  де зараз справжні герої", - розповідає кореспондент "ТСН" Іван Гребенюк.

Канал "1+1" вважає цю ситуацією провокацією, адже  подію висвітлювали різні представники ЗМІ, зокрема й російське телебачення, якому  подібна картинка на руку.

Нагадуємо, раніше  ТСН стало відомо про те, що Майдан з точки зору російських спецслужб міг би стати ідеальним місцем для провокацій. У сюжеті ТСН.Тиждень від 13 липня українські силовики повідомили, що відстежили людей, які готувались використати залишки Майдану для диверсійної мети.