Знімальну групу "Інспектора" шокував стан столичного пологового будинку (ВІДЕО)

Знімальну групу "Інспектора" шокував  стан столичного пологового будинку (ВІДЕО)

Сьогодні  глядачі побачили перший випуск  "Нового Інспектора Фреймут", який був присвячений пологовим будинкам. 

Поделиться:

Сьогодні  глядачі побачили перший випуск "Нового Інспектора Фреймут", який був присвячений пологовим будинках у різних містах України – Києві, Дрогобичі та Житомирі.

З інспекцією Ольга Фреймут завітала до Київського міського центру  репродуктивної та перинатальної медицини (пологовий будинок №4), де два роки тому народжувала її рідна сестра. Тут на збереженні протягом двох тижнів перебувала 33-річна вагітна Олена. Вона працює двірничкою. Команда "Інспектора" весь цей час була поруч та взяла на себе оплату медикаментів для малозабезпеченої жінки.

Так, зробивши всі аналізи, лікарі запевнили Олену, що стан її здоров'я задовільний. Вагітна зітхнула і зізналася: свого ненародженого сина хотіла назвати Богданом. Однак новина, яка надійшла редактору "Інспектора" згодом, вразила всю команду - під час пологів дитина загинула.

Ведуча разом з адвокатом і знімальною групою негайно приїхала на місце подій, щоб з'ясувати обставини смерті новонародженого малюка. Неживу дитину Олені показали одразу після пологів – хлопчик лежав у тазику в пакеті для сміття. Побачити історію хвороби породіллі та поговорити з лікарем, який приймав пологи, не вдалося. Однак мінілабораторія Фреймут виявила в залі, де народжують, значне перевищення забруднення.

Які висновки зробила інспекторка про стан української медицини після відвідування пологових будинків, дивіться в першому випуску нового сезону.