Зйомки "Маленьких гігантів": Gangnam Style від Каменських й справжнісінькі чари на телешоу (ФОТО)

Зйомки "Маленьких гігантів": Gangnam Style від Каменських й справжнісінькі чари на телешоу (ФОТО)

У тому що українські діти голосами зцілюють душі, ми переконалися ще під час шоу "Голос. Діти".

Поделиться:

У тому що українські діти голосами зцілюють душі, ми переконалися ще під час шоу "Голос. Діти". А вже восени "1+1" покаже "Маленьких гігантів", учасники якого вразять не тільки співочими, а й танцювальними, спортивними та оригінальними талантами. У тому, що звичайні хлопчики й дівчатка - насправді ну зовсім незвичайні, ми вже переконалися під час зйомок кастингу проекту.

Опинившись у павільйоні, ми очікували, що нас із ніг одразу ж зіб'ють сотні бешкетників. Натомість побачили батьків учасників, які активно роззнайомлювалися, й здалеку почули гамір малюків. Пішли на голос. Як виявилося, щебетання та сміх лунали із гральної кімнати, де всі  дітлахи чекали черги показати талант наставникові й куди поверталися після виступів. 

У яскравому приміщенні – жодного татка чи мами – тільки конкурсанти, сценаристи й команда психологів. Завдання останніх – налаштовувати дітей перед виходом до тренера, допомогти подолати хвилювання, зустріти після виступу й зробити так, аби ніхто не нудьгував під час очікування.

"Ми тут, аби своєчасно сказати потрібні слова, заспокоїти, розважити, а також об'єднати, адже в подальшому ті, хто пройдуть відбір, стануть командою. Тож атмосферу дружби й підтримки важливо створювати уже на етапі кастингу. Для цього ми проводимо групові заняття, цікаві вправи", - розповіла психолог Марина Гуменюк, яка вже працювала на проекті "Голос. Діти". Вона також зауважила, що кастинг "Маленьких гігантів" - найграндіозніший із усіх проектів, в яких вона брала участь. Мовляв, і наймасштабніший, і найнеординарніший.  

Дантес, до прикладу, напросився на урок до юного танцівника і зізнався, що досягнув би значно більшого свого часу, аби вмів управляти своїми ногами й руками.

Повторювати рухи учасників бралася й Настя Каменських. Ясна річ, Україна бачила, як танцює сценічна подружка Потапа,  але Gangnam style у її виконанні стане для глядачів справжнісіньким сюрпризом.

Запальна, енергійна й стильна Настя з першого ж слова, погляду й підскоку приголомшила не тільки дітлахів, а й продюсерів, які вже навіть охрестили її грандіозним відкриттям проекту.

"Вона вмить стала учасникам старшою сестрою і розкрилася ну зовсім з іншого боку. Тож всі побачать нову Настю, -  здатну розкривати кожну дитину, здатну докопуватися до суті речей, здатну надихати дітей на такі звершення, про які вони раніше навіть не здогадувалися", - розповів продюсер "Маленьких гігантів" Володимир Завадюк.

Так уже сталося, що на проекті не тільки наставники надихають учасників, а й навпаки. Ось Ірма Вітовська у перерві між зніманнями зізналася нам, що одна із конкурсанток змусила її серйозно задуматися над підкоренням степу.

"Я завжди вчуся тому, що мені потрібно на певному етапі. Якщо треба, то і на коня сідаєш, і стріляти вчишся. А зараз для роботи мені потрібен степ. Тож я неймовірно хотіла би так віртуозно стукотіти ногами, як дівчинка, що виступала сьогодні", - сказала Вітовська, яка блискавично швидко подружилася з малюками. 

Так, цей харизматичний учасник проекту настільки вподобав тітоньку Ірму, що геть відмовлявся покидати сцену навіть після завершення свого номеру. А потім і взагалі зручно вмостився на руках тренерки. А чом би й не пізнати ближче одну з найталановитіших українських акторок?

Словом, маленькі гіганти винахідливі у всіх сенсах. А конкурсант-хімік і поготів. 

Ірма: "Вау! Та це ж справжні чари!"

Учасник: "Ні. Це – наука"

Аби здивувати на "Маленьких гігантах" своїм оригінальним номером, цей здібний юнак привіз із собою складний реквізит. Кожну із скляночок було дбайливо загорнуто й спаковано до валізи.

"У нас є спеціальні коробочки, чохольчики. Усе – для захоплення сина. Він у нас практикує уже майже три роки", - прошепотіла мама, яка підглядала за виступом свого малого науковця й хрумтіла пальцями від хвилювання.

Самі ж учасники переймалися менше, ніж батьки, і поверталися  до гральної кімнати із чудовим настроєм.

"Ірма дуже добра, дуже уважно слухала, контактувала з моїми очима. Мені це дуже сподобалося. А ще в неї красива сукня", - поділилася враженнями маленька співачка.

Костюмами вражали й самі дітлахи. Складалося враження, що вбрання для них було створено на найкращих студіях. Однак нерідко сукні й головні убори для малих талантів батьки готували своїми руками. Чимало зусиль було докладено й до зачісок учасників. 

Цей малий хопер, наприклад, пофарбував волосся спеціально для зйомок. І зізнався, що взагалі не боїться експериментів із зовнішністю. Так само, як і оголошення наставницького рішення

Варто зазначити, що не тільки юнак-стиляга не тремтів, слухаючи остаточне слово. Усі конкурсанти трималися, як дорослі, чим дуже вразили тренерів, зокрема Володимира Горянського.

Відомий український актор, як і його колеги, під час кастингу слухав, дивився, дивувався, відчував, аналізував, ставив купу питань, аби якомога краще розкрити учасників і повести їх до перемоги. Досвідчений артист радив малюкам не спинятися й співати далі, коли зникала музика,  й ніколи не приховував захоплення від унікальних номерів.

Таланти конкурсантів були настільки очевидними, що наставник часом не міг поворухнутися

Ціпеніла від подиву й знімальна група, яка кожному учаснику бажала перемоги. Та  за правилами, декому довелося поїхати додому. Та, на щастя, знімальний павільйон учасники покидали з хорошим настроєм, цінним досвідом і нестримним бажанням розвиватися.

"У кінці діти малювали спільний малюнок і дарували його тренерові. Це ще більше сповнило теплом атмосферу. У нас не було такого, щоби хтось сказав, мовляв, моя дитина заслужила, а чужа - ні. Жодних звинувачень. Всі батьки підтримували і раділи за дитину тієї мами, яка сиділа поруч", - запевнила психолог Марина Гуменюк. 

Як малюки трималися на сцені? Що демонстрували? Про що жартували? Чим змушували плакати? Дізнаємося уже восени в ефірі масштабного дитячого шоу "Маленькі гіганти" на "1+1".