«Ринкові» стосунки: Що очікує жінку, яка сприймає чоловіка, як гаманець

Психолог проекту «Одруження наосліп» Єгор Тополов розповів, до чого можуть призвести стосунки, коли жінка робить це з розрахунку.

Поделиться:

8 лютого на телеканалі «1+1» відбулася довгоочікувана прем'єра третього сезону «Одруження наосліп». На проекті чоловіки та жінки з негативним досвідом стосунків отримують ще один шанс на кохання.

Учасниця першого випуску «Одруження наосліп» зібрала понад мільйон переглядів на YouTubeГероїня першого випуску Євгенія, яка провела не один десяток годин в спортзалі заради ідеального тіла, мріяла зустріти чоловіка, здатного оцінити її красу і забезпечити матеріально всі потреби. Ведучий і психолог проекту Єгор Тополов поділився своїми думками стосовно того, чи повинен чоловік забезпечувати жінку, та до чого мають бути готові жінки, які керуються у стосунках не коханням, а розрахунком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучі «Одруження наосліп» дали поради, як побудувати щасливі стосунки

– Що поганого у тому, що чоловік утримує красиву жінку і повинен її всім забезпечувати? Хіба чоловік не повинен давати жінці гроші?

Не існує загальних правил стосовно того, що повинен давати і робити чоловік, і чи повинен взагалі. Кожен вирішує сам для себе. Натомість мені б хотілося розповісти, до чого мають бути готові жінки, які оцінюють обранців винятково за товщиною гаманця і позицією у рейтингу найбагатших.

  1. Жінку можуть сприймати як товар. Якщо чоловік виступає лише в якості «гаманця», з часом він  може почати сприймати свою кохану як «товар», який можна в будь-який момент замінити на новий та більш багатофункціональний.
  2. Думка жінки не буде враховуватися. Коли стосунки побудовані лише на фінансовій вигоді, думка жінки може «не входити у вартість послуг».
  3. Жінка може стати об’єктом помсти. Чоловіки хочуть, щоб їх кохали за людські якості. Якщо ж вони викриють меркантильні цілі своїх коханих, можуть цього не пробачити і жадати помсти за душевний біль.
  4. Чоловік може втратити інтерес. Якщо стосунки в парі базуються лише на матеріальній вигоді, з часом чоловік може втратити інтерес до коханої: романтичні сніданки в ліжко чи милі подарунки залишаться в минулому. При цьому жінка втратить можливість жити лише в своє задоволення, будь-коли зустрічатися з друзями та знайомими. Адже якщо товару не позбулися, це не означає, що чоловік дозволить користуватися ним комусь іншому. Друга половинка автоматично стає власністю, якою не хочеться ділитися.

Від природи чоловік раціональний та практичний. Звичайно, під впливом пристрасті  він може «збожеволіти» через об'єкт його бажання. Однак з часом до нього прийде усвідомлення, що його не кохають і не поважають як особистість,  а використовують у якості гаманця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розпізнати успішного чоловіка.

Кохання довговічне, коли воно побудоване на повазі, взаєморозумінні, підтримці, спільному русі, спільних цілях та цінностях. Якщо ж чогось не вистачає, стосунки можуть стати справжнім розчаруванням. Тому жінкам, які прагнуть використати чоловіків, варто бути готовими до того,  що використають і покинуть саме їх.