У новому альбомі ONUKA можна почути 'наймоторошнішу розмову XX сторіччя'

Розщеплені на атоми
Смотри видео
У новому альбомі ONUKA  можна почути "наймоторошнішу розмову XX сторіччя"

Ната Жижченко презентувала новий міні-альбом Відлік, який присвятила Чорнобильській катастрофі.

Поделиться:

Зараз гурт ONUKA - один із найуспішніших в Україні. У його композиціях електронні ноти сплелися зі звуками українських інструментів. Днями гурт презентував новий міні-альбом Відлік.

Ната Жижченко народилася у родині музикантів. Вона з дитинства марила музикою: мріяла співати та бути диригентом хору. Її дідусь був майстром народних інструментів. Учора Ната Жижченко презентувала новий міні-альбом "Відлік", який присвятила Чорнобильській катастрофі.

За словами солістки колективу, головним джерелом натхнення для матеріалу міні-альбому VIDLIK послужила Чорнобильська катастрофа та її вплив на життя України та навколишніх країн, що постраждали від аварії.

Тема Чорнобиля цікавила мене з глибокого дитинства. Скільки себе пам'ятаю, це слово постійно лунало у нас вдома. Одна з причин такої пильної уваги пов'язана з тим, що мій тато був одним з ліквідаторів наслідків аварії на АЕС. Навіть моя дипломна робота в Інституті була присвячена впливу Чорнобильської катастрофи на культуру Полісся. Чим старшою я ставала, тим вагомішою мені здавалася ця подія. Я регулярно їжджу в Зону відчуження, і це місце, чесно кажучи, є для мене одним з кращих на Землі. Я завжди відчуваю там особливий прилив натхнення, до мене приходять нові ідеї, а емоції та враження, отримані під час чергової вилазки, ще довго підживлюють і дають поживу для роздумів. Я виношувала нові пісні дуже довго, мені хотілося вкласти в них максимум. Пісня 1986 присвячена саме аварії. У ній використані справжні переговори диспетчерів пожежних частин. В інтернеті ця розмова відома як "наймоторошніша розмова XX сторіччя, - зауважила зірка.

Ната Жижченко наполягає на тому, що велике горе, яке спіткало нашу країну та увесь світ 30 років тому, потрібно пам'ятати.

Мені здається, проблема Чорнобиля як і раніше дуже актуальна, незважаючи на те, що в суспільстві та в ЗМІ вона давно пішла на периферію. По-справжньому пам'ятають про це тільки люди, яких це торкнулося особисто, ті, хто втратив своїх близьких або був змушений переїхати з рідного дому. Якщо ONUKA своєю музикою зможе нагадати про цю надзвичайно важливу в нашій історії подію і змусити людей по-новому поглянути на неї, я буду щаслива! - підсумувала співачка.

До 30-річчя аварії 1+1 покаже документальний фільм, присвячений трагічним подіям. У фільмі пролунає музика Нати Жижченко. Подробиці дивіться  у спеціальному сюжеті Сніданку з 1+1.

Новости по теме