Як оригінально оформити стіни своїми руками

Як оригінально прикрасити стіни своїми руками
Соломія Вітвіцька розмальовує стіни лікарні Охмадит

У програмі Сніданок. Вихідний експерт розповіла про креативний дизайн та оригінальні рішення в декорації стін.

Поделиться:

Як правильно організувати простір у ванній кімнатіВаш дім має бути вашою фортецею. Саме ви можете зробити свою фортецю затишною та незвичною. Експерт програми Сніданок. Вихідний розповіла, як оригінально оформити стіну своїми руками.

Для того, щоб стильно прикрасити стіну, варто дотримуватися основних принципів:

1. стилістика та характер композиції

2. кольорова гама

3. пропорції

Перед тим, як розпочати прикрашати стіни, продумайте, що саме ви хочете бачити. Для декору можна обрати фотографії, дитячі малюнки, картини чи навіть карту бажань. Декор формує настрій та атмосферу кімнати.

Зважайте, щоб картина вписувалася в загальну кольорову гаму. Найкраще декорувати однотонні стіни, щоб композиція не вийшла надто наляпистою. Варто робити акцент на один яскравий або два контрастних кольори.

Прикрашаючи стіни вашої кімнати, звертайте увагу на пропорції картин, постерів чи фотографій, адже надто малі зображення на фоні масивних меблів загуляться, а надто великі предмети декору - перенавантажать простір.

Оптимальна кількість зображень:

1 великий і 4 маленьких,

2 великих і 2 маленьких,

6 маленьких,

непарна кількість зображень.

Будьте креативними, адже не лише фотографії нагадують про щасливі моменти життя. Це може бути квиток на фестиваль, засушені квіти, які подарували на побаченні чи навіть обгортки улюблених цукерок.

Не обов’язково купувати картини, щоб прикрасити стіни, адже декор ви можете зробити самостійно. В результаті отримаєте річ, яка матиме для вас особливе значення.

Для картини вам знадобляться:

біла рамка

папір для фону

ваші “спогади”

лінійка

клей

олівець

канцелярський ножик

1. Виріжте фон під розмір рамочки, та шматочок паперу, який має контрастний колір. Саме на цей папір ви будете клеїти свої “спогади”.

2. На папір наклейте засушені квіти, знімки чи важливі для вас предмети.

3. Нехай клей добре висохне. Після цього вставляйте композицію в рамку.

Пам’ятайте, що лише ви можете зробити свою кімнату максимально затишною, персональною та теплою. Не обмежуйте фантазію в оформленні, незвичайні предмети декору зроблять ваше житло унікальним.

Читайте також, як правильно організувати простір у ванній кімнаті