Рецепт Валентины Хамайко: Как приготовить соленый трехслойный пирог

Валентина Хамайко поделилась секретом, как накормить большую семью трехслойным пирогом.

Поделиться:

 

Простий рецепт випічки з сиром і вареннямВалентина Хамайко у програмі «Сніданок. Вихідний» розповіла, як приготувати великий та ситний пиріг для родини. За рахунок того, що пиріг складається аж з трьох видів начинки, тісто лишається хрумким.

ТІСТО ДЛЯ ПИРОГА – ІНГРЕДІЄНТИ

Вершкове масло 125г

Яйця 2 шт

Йогурт чи сметана 125г

Борошно 2скл.

Цукор 1ст.л.

Сіль за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке спред і як обрати якісне масло.

Рецепти Руслана Сенічкіна: пиріг з овочами та рибоюНАЧИНКА ДЛЯ ПИРОГА – ІНГРЕДІЄНТИ

Гречка+цибуля+печінка

М'ясо курки

Гриби+цибуля+домашня сметана/вершки

Часник

Млинці 3 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Млинці з чорнилом каракатиці за рецептом Дмитра Борисова.

1 ШАР НАЧИНКИ

  1. На пательню поставте смажити подрібнену цибулю. Коли вона випарує всю воду, додайте до неї печінку та зварену гречку. Смажте протягом 2хв.
  2. Перекладіть начинку в окрему посудину.
  3. Щоб гречка з печінкою трималися купи, додайте 2ст.л. взбитого яйця.

Рецепт Руслана Сенічкіна: Куряче філе з сиром та зеленню2 ШАР НАЧИНКИ 

  1. Відваріть філе курки у злегка підсоленій воді протягом 15-20 хвилин.

3 ШАР НАЧИНКИ

  1. Поріжте гриби та смажте на розігрітій пательні. Коли гриби вже просмажаться, додайте до них цибулю.
  2. Наприкінці смаження додайте густу домашню сметану та один подрібнений зубчик часнику.

Ні в якому випадку одразу не соліть гриби. Сіль можна додати вже наприкінці смаження. – радить Валентина Хамайко.

Як зберегти та відновити мікрофлору кишечникаЯК ПРИГОТУВАТИ СОЛОНИЙ ПИРІГ

  1. До борошна додайте масло, 1 ст.л. цукру та дрібку солі. Збийте складові до утворення дрібної крихти.
  2. До утвореної суміші додайте яйця та йогурт. Вимішайте тісто.
  3. Поставте тісто в холодильник на 20-30хв.
  4. Розділіть тісто на 3 кульки, одна з яких повинна бути трохи більшою.
  5. Розкатайте 1 кульку й обріжте нерівні краї.Викладіть розкатане коло на поверхню, де смажитиметься пиріг.
  6. Покладіть перший шар начинки на лист тіста. Край тіста на 1см лишається вільним. Начинку накрийте млинцем.
  7. Викладіть другий шар начинки, порвавши курячу грудку на волокна. Накрийте начинку млинцем.
  8. Викладіть грибну начинку.
  9. Розкатайте найбільшу кульку тіста і зробіть у ньому надрізи на кшталт сніжинки, але не дорізаючи до країв на 3 см. Повинно вийти 16 трикутничків. Викладіть «сніжинку» на пиріг і закріпіть його краї, аби начинка не випадала.
  10. Почергово завертайте трикутнички всередину пирога і виймайте назовні.
  11. Останню кульку тіста розкатайте та виріжіть з неї пусте коло. Викладіть його на пиріг і поміняйте трикутнички місцями: ті що були всередені – викладіть назовні і навпаки. 
  12. Вирізайте все менші пусті кола з тіста і переплітайте їх з триутничками аж до верхівки пирога. 
  13. Змастіть поверхню яйцем і поставте випікати у розігріту до 180 градусів на 35-40хв.

Балуйте своїх рідних незвичайними стравами від Валентини Хамайко та насолоджуйтеся тришаровим пирогом за чашкою корисного чаю

Нагадаємо, нещодавно ми ділилися найкращими рецептами олів'є для новорічного столу.