Идеальное песочное тесто: Рецепты Валентины Хамайко

Валентина Хамайко посвятила весь выпуск «Сладкого воскресенья» рецептам классического, шоколадного и орехового песочного теста.

Поделиться:

Ведуча програми «Сніданок. Вихідний» Валентина Хамайко поділилася фірмовим рецептом пісочного печива. Особливістю пісочного тіста є обсяг справжнього вершкового масла у ньому. Хороше розсипчасте печиво складається з 60-80% масла.

Зверніть увагу, що справжнє вершкове масло повинне мати 82% жирності. Продукти з меншим відсотком жирів тваринного походження ─ маргарин та спред ─ містять у своєму складі більший відсоток небезпечних рослинних жирів.

До чого призводить вживання сирих яєць: Міфи та правдаКЛАСИЧНЕ ПІСОЧНЕ ТІСТО - ІНГРЕДІЄНТИ

100г вершкового масла

50г цукрової пудри

1 жовток

дрібка солі

130г борошна

Як готувати ПІСОЧНЕ ТІСТО

1.Перетріть масло з цукровою пудрою.

2.Коли маса стане однорідною, додайте у неї жовток. Перемішайте. 

3.Поступово додавайте борошно у масляну суміш. 

Пам'ятайте, що пісочне тісто необхідно розтирати, а не взбивати. 

4.Залиште тісто в холоді на 30хв.

ШОКОЛАДНЕ ПІСОЧНЕ ТІСТО - ІНГРЕДІЄНТИ

Для приготування шоколадного печива за основу береться класичний рецепт «пісочки», АЛЕ 30г борошна необхідно замінити на 30г какао. 

Обирайте якісне темне какао.

ГОРІХОВЕ ПІСОЧНЕ ТІСТО - ІНГРЕДІЄНТИ

За основу береться класичний рецепт пісочного тіста, АЛЕ 50г масла замінюється 50г арахісової пасти.

Щоб додати печиву приємний ніжний запах - додайте трошки ванілі в тісто. 

«Відпочиле» тісто розкатайте до необхідної товщини і виріжте у формі на свій смак - сердечок, прямокутничків, кружечків тощо.

Поставте печиво випікатися при 180 градусах на 15хв. 

Зніміть печиво з гарячого дека, але залишіть його відпочивати на пергаменті чи силіконовому килимку. Так воно встигне схолонути і не зламається. 

Як приготувати ДЕКОР ДЛЯ ПЕЧИВА

Наближаються свята, а тому саме час навчитися вдало прикрашати печиво.

Для горіхового печива ─ ШОКОЛАДНИЙ ГАНАШ ТА ПОДРІБНЕНІ ЛІСОВІ ГОРІХИ.

100г чорного шоколаду

100г вершків

Нанесіть ганаш на контур печива та посипте лісовими горіхами.

Помістіть ганаш у кондитерський мішок, аби зробити акуратний контур.

Для шоколадного печива ─ БЕЗЕ. 

40г білків

100г цукрової пудри

Як приготувати БЕЗЕ

1.Збвайте білки до утворення білої маси. 

2.Поступово додавайте цукрову пудру. 

3.Використовуючи різноманітні кухонні форми, викладіть суміш на силіконовий килимок.

4.Поставте деко з безе у духовку, розігріту до 100 градусів, на 40 хвилин.

Ні в якому разі не відчиняйте духову піч протягом приготування. 

Приклейте безе до печива за допомогою шоколадного ганашу.

На День святого Миколая з такого смачного асорті можна зробити чудові подарунки як дітям, так і дорослим.

Готуйте асорті із пісочного печива за рецептами Валентини Хамайко, заварюйте чай і дивіться душевні фільми для настрою!