Шоколадний торт з гарбузово-помаранчевим кремом

Валентина Хамайко навчить, як приготувати незвичний шоколадний торт з гарбузовим кремом.

Поделиться:

Коли на вулиці холодно та сіро, особливо хочеться чогось яскравого та смачненького. Валентина Хамайко пропонує приготувати смачний кольоровий десерт – шоколадний торт з помаранчевим гарбузовим кремом.

ТІСТО

Для приготування ароматного солодкого тіста потрібно:

1. Борошно – 250 г.

2. Цукор – 240 г.

3. Ванільний цукор – 10 г.

4. Какао – 55 г.

5. Сода – 1,5 ч. л.

6. Яйця – 2 шт.

7. М’яке вершкове масло – 60 г.

8. Олія – 60 мл.

9. Молоко – 250 мл.

10. Оцет – 1 ст. л.

11. Дрібка солі.

Спосіб приготування:

1. Змішуємо борошно, звичайний цукор, ванільний цукор, какао, дрібку солі та соду.

2. Усе перемішуємо до однорідної суміші.

3. Додаємо яйця, масло, олію, молоко.

4. Ретельно перемішуємо.

5. Викладаємо тісто у заздалегідь підготовлені формочки з пергаментом.

Форма для випікання повинна мати діаметр 20–21 см. Маслом чи олією пергамент змащувати не потрібно.

6. Поверх формочку з тістом накриваємо фольгою. Так тісто буде підніматися рівномірно.

7. Запікаємо 40 хв за температури 175 ⁰С.

КРЕМ

Поки печемо коржі для торта, готуємо заварний крем. Для цього знадобиться:

1. Молоко – 500 мл.

2. Цукор – 100 г.

3. Борошно – 25 г.

4. Крохмаль – 25 г.

5. Жовтки – 4 шт.

6. Білий шоколад – 100 г.

7. Сік 1-го лимона.

8. Сік ½ апельсина.

9. Цедра ½ апельсина.

10. Гарбуз – 600 г.

11. Желатин – 20 г.

Спосіб приготування:

1. Нарізаємо гарбуз і додаємо до нього воду.

2. Варимо гарбуз на середньому вогні. Каструлю обов’язково закриваємо кришкою, щоб не випаровувалась волога.

3. В іншу каструлю виливаємо 300 мл молока, додаємо цукор. Варимо на маленькому вогні.

4. В іншу посудину виливаємо 200 мл молока, додаємо 4 жовтки, крохмаль та борошно. Усе ретельно перемішуємо.

5. Коли молоко починає кипіти, додаємо у нього суміш із молока, жовтків, крохмалю та борошна.  Помішуємо, щоб крем не пригорів.

6. У готовий гарячий крем додаємо білий шоколад. Перемішуємо.

7. Варений гарбуз подрібнюємо на пюре.

8. Чекаємо, поки крем і гарбузове пюре охолоне.

9. У крем додаємо сік лимона, сік і цедру апельсина.

10. Заливаємо желатин 1 ст. л. холодної води і ставимо на водяну баню (розтоплюємо желатин).

11. Змішуємо крем, гарбузове пюре і розтоплений желатин до однорідної суміші.

12. Виймаємо корж із форми і розрізаємо на 3 однакові частини.

13. Накладаємо поверх коржів тарілку меншого діаметра і акуратно вирізаємо ножем по колу.

14. Дно форми застеляємо пергаментом. Викладаємо коржі, пошарово перемазуючи кремом.

15. Кладемо торт на декілька годин у холодильник, доки не захолоне крем.

16. Знімаємо форму та згладжуємо ножем краї торта.

Торт можна прикрасити подрібненим засушеним коржем та цукатами.

Дивіться також, як вибрати якісне молоко.