4 креативні ідеї, як бюджетно створити «розумний» простір для школярів

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Зовнішній вигляд школи можна змінити малим коштом та з підручних матеріалів.

Поделиться:

Зміни свою школу: Сніданок з 1+1 допомагає освіті змінити власні стіниІз 10 жовтня у програмі «Сніданок з 1+1» стартує другий сезон проекту «Зміни свою школу». Близько 10 навчальних закладів із різних куточків України зазнають суттєвих перетворень вже до кінця 2016 року.

Мета проекту «Зміни свою школу» – довести, що шкільний простір можна змінити самостійно, малим коштом та з підручних матеріалів.

Автор проекту і журналіст «Сніданок з 1+1» Юлія Чаюн поділилася найяскравішими ідеями щодо «реформації» освітніх закладів і розповіла про найлегші шляхи їхньої реалізації.

Людям часто здається, що красиво, гарно і функціонально – це завжди дорого, але ми показуємо, що це не у всіх випадках так, – переконує Юлія Чаюн.

ДВЕРІ-ТРАНСПОРТИР

Справжня знахідка для вчителів і школярів, які обожнюють математику. Повз такі двері не пройде жоден учень – кожен захоче погратися гігантським транспортиром.

Схожу наклейку можна замовити в поліграфії. Її вартість становитиме не більше 50 грн. «Оновлення» дверей займе не більше 20 хв.

РОЗУМНІ СХОДИ

Тематика таких розумних сходів може бути різною – від англійських афоризмів до таблиці множення. Дітям буде цікавіше підійматися до своїх класних кімнат, якщо під їхніми ногами будуть мерехтіти яскраві наліпки.

Їхня вартість – 400 грн. за один проліт.

ШАФА ДЛЯ БУККРОСИНГУ

Для того, щоб діти мали можливість більше читати, обмінюватися книгами та першими дізнаватися про поповнення в бібліотеці, у школах варто встановити полиці для буккросингу.

Такі шафи з книгами в коридорах привертають увагу не лише школярів, а й їхніх батьків. Останні, до речі, можуть самостійно змайструвати книжкові полички. Якщо ж купувати готову шафу для буккросингу, то її вартість обійдеться в 1 тис. грн.

ЛАВКА З ОЛІВЦІВ

Яскрава лавка – найкраща прикраса шкільного подвір’я. Діти зможуть відпочити від шкільних парт і стільців, а також насолодитися спілкуванням із однолітками на природі.

Для того, щоб створити таку лавку, необхідні: металічний каркас, дерев’яні бруски в форму олівців, саморізи, наждак і фарби. Вартість такої лавки в Києві становить близько 3 тис. грн., проте якщо до роботи залучити батьків та учнів – вийде набагато дешевше.

Над реалізацією та адаптацією ідей проекту «Зміни свою школу» працюють кращі архітектори та дизайнери нашої країни – Катерина Оначук, Григорій Панасенко, Юрій Ковтун, Анна Турчина, Леонід Александрійський. Також приєднуються багато інших молодих та талановитих дизайнерів.

Нагадаємо, щоб взяти участь в проекті «Зміни свою школу», необхідно написати newschool@1plus1.tv. У листі треба вказати номер школи, її адресу, контактну інформацію, а також розповісти про свою ідею.

Наприкінці року на сайті 1plus1.ua пройде голосування за найкращий проект. Переможець отримає приз від архітекторів та дизайнерів – це буде спільно розроблена ідея, яка прикрасить стіни школи.

Новости по теме