9 маловідомих фактів про Індію: Традиції та сучасність

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Цікаві факти про Боллівуд, «третє око», спеції та традиційне жіноче вбрання.

Поделиться:

Сьогодні, 15 серпня, казкова Індія святкує свій 69-ий день народження. У програмі Сніданок з 1+1 розповіли найцікавіші факти про країну, як швидко розвивається та надійно зберігає свої традиції.

ФАКТ 1

Індія – найбільша демократична країна світу, у ній живе понад 1 млрд людей. За дослідженням демографів, за 10 років кількість населення Індії перебільшить населення ще однієї країни-гіганта Китаю.

ФАКТ 2

На території Індії існує тисяча мов і діалектів, тому туристу навряд чи стане у пригоді розмовник.

ФАКТ 3

Для індійців не існує традиційних для українців чотирьох сезонів року. В Індії їх шість – літо, сезон мусонів, осінь, зима, передвесняний сезон і весна.

Читайте також: Секрет приготування ароматного індійського чаю

ФАКТ 4

Індійці працюють шість днів на тиждень. Населення Індії доволі заощадливе, навіть якщо людина заможна. Єдина слабкість індійців – золото. За цей метал вони готові викласти чи не останні копійки.

ФАКТ 5

Боллівуд – ще одна гордість індійців. Щороку Індія випускає понад 1 тис. фільмів. У кінотеатрах цієї країни існує особлива традиція – перед показом фільму лунає гімн країни.

ФАКТ 6

Індійська кухня славиться неймовірним поєднанням інгредієнтів та використанням спецій. Індійське вчення стверджує, що спеції, як і продукти, можуть зігрівати організм і охолоджувати його. Крім того, 70% від світових запасів спецій припадає саме на Індію.

Читайте також: Рецепт оливкової олії зі спеціями

ФАКТ 7

Корова – не єдина священна тварина в Індії. В Індії також особливо ставляться до макак – символу мудрості й розуму. Вони доставляють чимало клопоту населенню, зокрема туристам.

ФАКТ 8 

Сарі – візитна картка Індії. Це традиційний жіночий одяг у вигляді шматка тканини довжиною від 4 до 9 м., який обертають навколо тіла. Сарі щедро прикрашають вишивкою, золотими нитками, камінцями та бісером. 

Біле сарі носять жінки, що втратили своїх чоловіків. Жовте – молоді мами. Червоне сарі жінки одягають на своє весілля.

ФАКТ 9

Бінді – це прикраса на чолі у вигляді темної крапки, яку називають знаком правди або «третім оком». Традиційно бінді носять заміжні дівчата. 

Нагадаємо, що нещодавно 1plus1.ua писав про Найфеєричніші святкування Дня Незалежності в різних країнах.

Новости по теме