Як побороти лінь: поради психолога

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

У програмі Сніданок 1+1 психолог розповіла, як виникають лінощі та чому корисно відкладати справи на потім.

Поделиться:

Кожному траплялось відкладати важливі справи на останній момент через лінощі. Ми починаємо злитися на себе та насильно змушуємо включитися в роботу.

Натомість експерти стверджують, що лінь - це позитивний момент. Саме таким чином організм подає сигнал про втому чи трату незацікавленості у діяльності.

Часто небажання працювати виникає внаслідок втоми чи інфекційного захворювання. Лікарі радять постійно вживати денну норму вітамінів та дотримуватися режиму дня. Також важливо слідкувати за вагою, адже зайві кілограми суттєво знижують працездатність організму. Тонізуючі кавові скраби разом з контрастним душем та фізкультурою триматимуть вас у тонусі та не дозволять заснути за робочим місцем.

Психолог Наталія Підлісна впевнена, що з лінню не варто боротися насильно. Щоб побороти лінощі та відновити заряд організму, варто проявити хитрість та винахідливість.

Побороти лінь допоможуть прості дизайнерські хаки. Зелені предмети декору чи рослини заспокоюють та знижують стрес. Психологи вважають, що оточивши себе зеленими речами, ви легко позбудетеся стану втоми, не покидаючи робоче місце.

Психолог розповіла, що відкладання справ на потім чи прокрастинація пов'язана з тривогою. Хвилювання перед початком нової справи чи закінченням старої "викають" захисну функцію організму - лінь.

Прості поради допоможуть вам назавжди забути про лінь та досягти максимум продуктивності на робочому місці.

  1. Не виконуйте відразу великий обсяг роботи. Розбийте ваше завдання на менші підзавдання.

  2. Грайтеся на робочому місці. Роздрукуйте плакат з переможним виразом обличчя Тома Круза і записуйте там усі виконані місії, тобто завдання.

  3. Нагороджуйте себе. За виконання кожної місії тіште себе маленькими приємнощами.

  4. Спорт - ефективна зброя. Лишень ви відчуваєте, що рівень мотивації падає, очі злипаються, а думки виключно про ліжко, зробіть 15-хвилинну зарядку. Пам'ятайте, що лінь боїться фізичних вправ.

Новости по теме