Як правильно вибрати взуття на підборах

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Лікар-ортопед розповів про різні види взуття на підборах та дав поради, як вибрати зручні туфлі.

Поделиться:

Кожна сучасна жінка має хоча б одну пару взуття на підборах. Провівши довгий день у таких туфлях, єдине бажання, що виникає, - це дібратися додому і зняти з ніг лещата. Щоб не завдавати шкоди своєму здоров’ю та не травмувати ноги, лікар-ортопед Сергій Боднарук у програмі Сніданок з 1+1 розповів, як правильно вибирати взуття на підборах.

Експерт розповів, що практично всі жінки, які регулярно носять високі підбори, мають проблеми зі здоров’ям: страждає хребет, виникають проблеми з венами та деформуються суглоби.

При виборі взуття, в першу чергу, варто звертати увагу на висоту підборів. Оптимальними є підбори від 4 до 8 см. При цьому взуття повинне мати зручну колодку. Вона забезпечить стійкість підборів та вбереже від травм.

Найбільш шкідливі туфлі на шпильках. Вони призводять до деформації суглобів та можуть спровокувати радикуліт. Жінки, що не зраджують любові до шпильок, часто отримують травми ахіллового сухожилля. Тонкі підбори призводять до втрати еластичності сухожилля і, як наслідок, пошкоджень стопи.

Найбільш оптимальний варіант для жінок, які не можуть відмовитися від тендітного образу на підборах, - є взуття на товстих підборах до 8 см та туфлі на платформі. Таке взуття можна носити щодня без шкоди для спини та суглобів.

Український дизайнер Андре Тан стверджує, що туфлі на підборах можна сміливо замінити спортивним взуттям. Навіть у комбінації з класичним костюмом ви будете виглядати стильно.

Новости по теме