Як вибрати корм для котів?

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Чим можна годувати котів, розповів професійний біохімік Гліб Репіч.

Поделиться:

Для того, щоб зрозуміти чим, власне, годувати свого пухнастого улюбленця, потрібно зрозуміти його природу. Кішка – це хижак, тому раціон повинен бути відповідний. Наш експерт Гліб Репіч розповів, які міфи побутують навколо цього питання і що обов’язково має бути в раціоні кота. 

Як переконати дитину їсти овочі і фрукти: Поради дієтолога

МІФИ

Існує досить популярний  міф про те, що коти люблять молоко. Але додавати його у їжу для вашого улюбленця не буде корисним. У дорослих котів лактоза з молока не засвоюється, а бактерії, які споживають її, можуть спричинити здуття живота.

Другою за популярністю їжею для котів є риба. Але тут знову ж таки потрібно звернутися до його природи. Кіт – лісова тварина, його раціон складається з дрібних птахів, тварин, а ніяк не з риби. Тому такий корм не зможе забезпечити його усіма необхідними елементами, білками, вітамінами. Якщо годувати вашу хатню тваринку самою рибою, то проблем зі здоров’ям не оминути. Це може призвести до порушення травлення, а також до таких хвороб як гіперпаратериоз, який призводить до розм’якшення кісток у кошенят.

Не можна забувати, що у кішки організм відрізняється від нашого. Те, що добре для нас, тобто їжа зі столу, –  не варіант для кота. Картопля, каші ті інші страви не засвоюються в його організмі і не дають необхідних речовин.

ЧОГО ДАВАТИ НЕ МОЖНА? 

По-перше, солоного та гострого. Це може викликати проблеми з нирками і подразнення кишковика.

Шоколад. Тому що там міститься речовина, яка є отрутою для котів, і для собак у тому числі.

ЧИМ МОЖНА ГОДУВАТИ? 

Основу раціону повинні складати м'ясо і м’ясопродукти. Це можуть бути внутрішні органи(серце, печінка, легені). Але ні в якому разі не жирне м'ясо. Можна давати невелику кількість каш. Там міститься клітковина, яка покращує травлення кота. Також  підходять кисломолочні продукти . Там немає лактози, а є тільки білки і мінеральні речовини, такі як кальцій, які дуже необхідні для кошенят.

ЯК ВИБРАТИ КОРМ?

Якісний корм, створений для того, щоб забезпечити коту весь перелік необхідних поживних речовин, вітамінів та мікроелементів. Щоб обрати хороший корм, потрібно перш за все звернути увагу на його склад.

Існує кілька видів котячого корму:

1) Корми економ-класу

В них кладуть так звані тваринні відходи, соєвий білок, присмачувачі, ароматизатори, інколи навіть наркотики, щоб привернути увагу кота. У такому кормі кількість м’яса 12% і менше.

2) Корми преміум-класу та супер-преміум класу

Вони будуть коштувати більше, аніж попередні. Кількість м’яса сягатиме в них 25-30% і більше.

До того ж, на упаковці має бути написано дозування. Це допоможе уникнути переїдання і запобігне розвитку ожиріння вашого улюбленця.

І на останок пам’ятайте, хатні тварини, як і люди, потребують здорового і збалансованого харчування.

Новости по теме