Цинк для покращення імунітету та розумової діяльності: Поради дієтолога

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Дієтолог розповіла, чим корисний цинк для організму людини та у яких продуктах його найбільше.

Поделиться:

У холодну пору наш імунітет ослаблений. Саме тому потрібно ретельно стежити за своїм щоденними раціоном і вживати достатню кількість вітамінів. У студії «Сніданок з 1+1» наш постійний експерт, дієтолог Галина Незговорова, розповіла про користь цинку для організму людини та у яких продуктах його найбільше.

За важливістю мікроелементів цинк посідає друге місце, одразу після заліза. Зауважимо, раніше дієтолог розповідала, як уникнути нестачі заліза без використання лікарських засобів.

Цинк забезпечує нормальний стан шкіри, волосся, нігтів. Він незамінний для роботи ендокринної, нервової та імунної системи. Мікроелемент покращує розумову діяльність, необхідний чоловікам для сперматогенезу та зменшує прояви ПМС у жінок.

ПРИЧИНИ НЕСТАЧІ ЦИНКУ

1. Вегетаріанство.

2. Недостатнє надходження мікроелемента з їжею.

3. Підвищена потреба у цинку під час вагітності, лактації та після операції.

4. Зловживання алкоголем.

5. Захворювання кишечника, цукровий діабет.

6. Прийом надмірної кількості фолієвої кислоти.

Депресія, сонливість, сухість шкіри, випадіння волосся, розвиток анорексії, порушення сприйняття запахів, затримка статевого дозрівання та припинення росту у дітей – усе це може сигналізувати про те, що в організмі недостатня кількість цинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітамін В 12 допоможе подолати депресію

Добова норма цинку для жінок 12 міліграмів, для чоловіків і вагітних жінок – 15 міліграмів, – зауважила дієтолог

Щоб запобігти нестачі цинку, вживайте такі продукти рослинного походження: крупи, броколі, моркву, бобові, гриби, насіння соняшника, гарбузове насіння, горіхи, кукурудзу та шпинат. Джерела мікроелемента тваринного походження: печінка, м’ясо, риба, твердий сир і жовтки яєць.

Зазначимо, що ведучий програми «Життя без обману» Олексій Душка розповів українцям, як вибрати якісне м’ясо без антибіотиків і барвників.

Вживайте щодня вітаміни та урізноманітнюйте свій раціон.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, чому потрібно вживати вітамін А та у яких продуктах його найбільше.

Новости по теме